Κολλέγιο Αθηνών: Απορρίφθηκαν τα σχέδια για ίδρυση Κολλεγίου στο Ελληνικό

Yπήρχε δωρεά που θα κάλυπτε το κόστος κατασκευής του σχολείου, αλλά και διαθέσιμη έκταση που θα παραχωρούσε η Lamda

Απορρίφθηκαν τα σχέδια που είχαν κατατεθεί για την ίδρυση ενός νέου σχολείου της οικογενείας του Κολλεγίου Αθηνών στην έκταση του Ελληνικού.

Το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα, όπως ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, έφτασε σε αυτή την απόφαση μετά από μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων αλλά και αντιδράσεων.

Πολλά μέλη του Ιδρύματος εκτίμησαν ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί καθώς υπήρχε δωρεά που θα κάλυπτε το κόστος κατασκευής του σχολείου αλλά και διαθέσιμη έκταση που θα παραχωρούσε στο Κολλέγιο η Lamda στο Ελληνικό.

Ωστόσο επικράτησε η άποψη ότι η συνεχής επέκταση του σχολείου δεν είναι απαραίτητα θετική. Σημειώνεται ότι το Κολλέγιο είναι μακράν το μεγαλύτερο σχολείο στη χώρα με περισσότερους από 4,5 χιλιάδες μαθητές στις τάξεις του.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«15 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Επιτροπών του Κολλεγίου Αθηνών, αποφασίστηκε η υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου στην περιοχή ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά από ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτροπών, ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ίδρυση του νέου Σχολείου.

Ευχαριστούμε την Lamda Development για την δυνατότητα να διερευνήσουμε την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό, για την ενδιαφέρουσα προσφορά της και για τον επαγγελματισμό της σε όλες τις συζητήσεις μας.

Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου. Η νέα αυτή γνώση αποτελεί για το Κολλέγιο πρόσθετο εφόδιο στην πραγμάτωση των στρατηγικών του στόχων στο κατώφλι της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ (1925-2025), που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή εκπαιδευτικής καινοτομίας και πρόοδο για το Σχολείο.

Με ακλόνητο θεμέλιο της κολεγιακές αρχές και παραδόσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ιδρυτικού του νόμου και υιοθετώντας τις βέλτιστες σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές πρακτικές, το Κολλέγιο Αθηνών πορεύεται στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του ως διεθνούς κύρους κέντρο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αριστείας, πάντα με πίστη στο όραμα των ιδρυτών του.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Αννίκα Παπαντωνίου και ο Chairman, Board of Trustees, Γιώργος Αντωνιάδης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα