Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας διαβιβάζει στην Εξεταστική τη δικογραφία για το δυστύχημα

Η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη και αναμένεται να συζητήσει το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στις 11 Μαρτίου

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη που ζητούσε έγγραφα της σχετικής δικογραφίας η οποία είναι ακόμη ανοιχτή.

Το θέμα της πρόσβασης στη δικογραφία από τα μέλη της Επιτροπής αποτέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης την τελευταία μέρα εργασιών της. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την προσωρινή παύση των εργασιών της Επιτροπής, μέχρι να διαβιβάσει η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας τη δικογραφία μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο.

Η Επιτροπή τελικά ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη αναμένεται να συζητήσει το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στις 11 Μαρτίου.

Διώξεις σε στελέχη δύο φορέων

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση και τα δύο στελέχη – ο διευθύνων σύμβουλος και ένας τεχνικός διευθυντής – της Hellenic Train (βρίσκονται στην Ιταλία) που διώκονται για τα πλημμελήματα μεταξύ άλλων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. Η δίωξή τους αφορά την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας GSM-R στις αμαξοστοιχίες.

Το στάδιο της ανάκρισης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ποινική δίωξη σε στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Πηγή: LarissaNet

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα