Κόλλησε τον ιό της #kolotouba# από τον Τσίπρα ο Γεροτζιάφας

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι παγκοσμίως την πατέντα για την λέξη #kolotouba# την έχει ο Αλέξης Τσίπρας, που από τα νταούλια και τους ζουρνάδες πέρασε στο «ναι σε όλα» και από το «go back madam Merkel» στις υποκλίσεις καις τους τεμενάδες προς την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Κι ως φαίνεται πέραν από την πατέντα η #kolotouba# είναι και κολλητική. Κάτι σαν τον κορωνοϊό. Όποιος εμπλακεί με την Κουμουνδούρου δεν γλιτώνει από τον ιό της #kolotouba#. Αυτόν κόλλησε και ο γνωστός καθηγητής αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Ο κ. καθηγητής έφτασε στο σημείο μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ξεχάσει τις επιστημονικές του απόψεις, προκειμένου να γίνει αρεστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο κ. Γεροτζιάφας (ο οποίος ανακοινώθηκε μεταξύ των… σοφών του think tank του ΣΥΡΙΖΑ) μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα άλλαξε τις επιστημονικές του απόψεις. Στις 8 Νοεμβρίου καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών», δήλωνε στο iefimerida.gr ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στις 8 Νοεμβρίου, και τασσόταν, τότε, ανοιχτά υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Υπάρχει το ατομικό δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση προστασίας των συνανθρώπων μας. Στη Γαλλία δε συμμετέχει κανείς σε απεργιακά κινήματα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Δεν κάθεται για καφέ αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα αυτά είναι μια μορφή υποχρεωτικότητας και τα εφάρμοσαν οι Γάλλοι ήδη από το καλοκαίρι. Η πανδημία είναι μείζον υγειονομική κρίση με οικονομικές συνέπειες. Το να μείνουμε ζωντανοί είναι καθήκον μας», έλεγε, σε δηλώσεις του στο iefimerida.

Και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας, ο Γεροτζιάφας ανακοινώθηκε μεταξύ των… σοφών του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε κόλλησε τον ιό της #kolotouba#. Ξέχασε τις επιστημονικές του απόψεις και συμμορφώθηκε στην κομματική γραμμή. Έτσι με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εγκατέλειψε την επιστημονική του ταυτότητα και σαν πρόβατο ακολούθησε  με την κομματική γραμμή: «Άκου 100€ τον μήνα πρόστιμο! Για αυτό έγραφε ο Σκέρτσος για τους ηλικιωμένους χθες Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε».

Σε αντίθεση με τον Γεροτζιάφα ο Ηλίας Μόσιαλος είναι σταθερός στις επιστημονικές του απόψεις

Τη γλίτωσε ο Μόσιαλος

Φυσικά πέραν του Γεροτζιάφα, ο Αλέξης Τσίπρας πλησίασε και πρέσαρε κι έναν άλλο εξαίρετο επιστήμονα, τον Ηλία Μόσιαλο. Όμως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, άντεξε κι εξακολουθεί να μένει πιστός σε ότι έλεγε. Έτσι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School Economics περιέγραψε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της πίεσης η οποία ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα», ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ωστόσο, όπως ανέφερε το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα συμβάλει έτσι ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και στο να μην φθάσουν οι γιατροί στα ελληνικά σημεία να πρέπει να κάνουν διαλογή ασθενών για εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μιλώντας στην συνέχεια για τις αντοχές του ΕΣΥ είπε πως δεν είναι θέμα κρεβατιών. «Θα μπορούσαμε να είχαμε και 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ. Είναι θέμα γιατρών και νοσηλευτών. Γιατρούς και νοσηλευτές ΜΕΘ δεν μπορείς να βγάλεις σε δυο χρόνια και το πρόβλημα υπάρχει παγκοσμίως και ακόμη κι αν θέλαμε να φέρναμε από το εξωτερικό δεν θα βρίσκαμε», είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια είπε: «Το δίλημμα το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο για την ιατρική κοινότητα είναι τι θα συμβεί εάν θέλει πρόσβαση σε κρεβάτι ένας 75χρονος ανεμβολίαστος και ταυτόχρονα ένας 40άρης ανοσοκατασταλμένος που έχει κάνει τις δύο δόσεις αλλά δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο».

«Θα πάμε αναγκαστικά στην επιλογή ασθενών, όπως έγινε στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και στην Αγγλία στο πρώτο κύμα. Αν δεν γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, τα ηθικά διλήμματα θα είναι ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ενδεικτικά, έφερε ως παράδειγμα την Αγγλία, υπογραμμίζοντας ότι οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 95%. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα