Κομισιόν για κορωνοϊό: «Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για τα εμβόλια»

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Βίβιαν Λουνέλα

«Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βίβιαν Λουνέλα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σήμερα, η κ. Λουνέλα τόνισε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά εμβολίων με τέσσερις διαφορετικές εταιρείες, με στόχο να είναι σε θέση να παράσχει το γρηγορότερο δυνατόν στα κράτη-μέλη το εμβόλιο, παραλαμβάνοντας 300.000.000 δόσεις, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως, είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα