Κόντρα Γεωργιάδη – Φάμελλου για το ΕΣΥ: «Καπηλεύονται τη θητεία μου», είπε ο Άδωνις

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τη δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πρόσβαση στους ανασφάλιστους»

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Σωκράτη Φάμελλο, με αφορμή την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας σε εκπομπή του Action24 για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το κεντρικό πρόταγμα της νέας διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η Υγεία. Η χώρα είχε πολλά προβλήματα. Το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να φτιάξουμε την οικονομία. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική. Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε στην προηγούμενη θητεία μας. Φτιάξαμε την οικονομία και έχουμε πάει αυτή τη στιγμή στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων πάμε στο δεύτερο, που είναι να φτιάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γίνεται να φτιάξουμε την Υγεία χωρίς λεφτά;».

Ο κ. Φάμελλος, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε λόγο για απάνθρωπη ανάγνωση. «Το 2015, όταν αναλάβαμε εμείς τη διακυβέρνηση, προφανώς υπήρχε σοβαρό θέμα στην οικονομία. Ήμασταν χρεοκοπημένοι, δεν υπήρχαν λεφτά στα ταμεία. Αλλά η πρώτη μας επιλογή ήταν να έχουν πρόσβαση οι ανασφάλιστοι στην Υγεία».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα: «Αυτό δεν είναι αλήθεια! Εν τη παρουσία σου, όχι παρακαλώ πολύ! Την πρόσβαση στους ανασφάλιστους την έδωσα εγώ ως υπουργός Υγείας, όχι εσείς».

Στο σημείο αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επίσης ήταν παρών στην εκπομπή, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί που βρίσκονταν στο πάνελ. «Ή θα μιλήσουμε και οι τρεις, ή δεν θα μιλήσει κανένας», είπε.

«Αν καπηλεύονται τη θητεία μου, να μην μιλήσει κανένας, δεν με νοιάζει καθόλου. Μην μου λέτε εμένα απειλές, δεν θα μιλήσει κανένας! », είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα