Κορωνοϊός – Ιράν: «Πράσινο φως» για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο και ελπίζει στο προσεχές μέλλον να αρχίσει την παραγωγή του

Η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και ελπίζει στο προσεχές μέλλον να αρχίσει την παραγωγή του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαφάντ Ζαρίφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε χθες στο Ιράν και από τις υγειονομικές μας αρχές. Στο άμεσο μέλλον πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το προμηθευθούμε, όπως επίσης και να ξεκινήσουμε την από κοινού παραγωγή του», δήλωσε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε απαγορεύσει στην κυβέρνηση τις εισαγωγές εμβολίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οι οποίες, όπως είχε πει, ενδεχομένως να επεδίωκαν να διασπείρουν τη μόλυνση σε άλλες χώρες.

Το Ιράν έχει καταγράψει ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων, που υπερβαίνουν το 1.380.000, και 57.560 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση των νέων μολύνσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα