Κορωνοϊός – Κίνα: Εξαντλούνται τα φέρετρα με την αύξηση των θανάτων

Υπολογίζεται πως το 80% του πληθυσμού της χώρας έχει ήδη νοσήσει

«Μία μικρή περιουσία» έχουν αποκομίσει οι κατασκευαστές φέρετρων τους τελευταίους μήνες στην Κίνα, με τις ανθρώπινες απώλειες λόγω του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς και την παγκόσμια ανησυχία να εντείνεται εκ νέου.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι κατασκευαστές φέρετρων στη βόρεια επαρχία Shanxi ήταν ιδιαίτερα απασχολημένοι τους τελευταίους μήνες, ενώ οι ίδιοι αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν χρονικές περίοδοι που τα φέρετρα είχαν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο, Wu Zunyou, περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας, περισσότεροι δηλαδή από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τότε που η Κίνα κατήργησε τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του Covid το Δεκέμβριο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Κίνα ανέφερε 13.000 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι οποίοι προστίθενται στους 60.000 θανάτους λόγω κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί από το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφορούν στους θανάτους που καταγράφηκαν σε νοσοκομείο, καθώς όσοι πεθαίνουν στο σπίτι τους, στην πλειονότητά τους δεν καταγράφονται. Αν και δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στα χωριά, το BBC κάνει λόγο για ένα σημαντικό, αυξανόμενο αριθμό θανάτων.

Σημειώνεται ότι, κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, εκατοντάδες εκατομμύρια νέοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να γιορτάσουν το νέο σεληνιακό έτος, με τη γιορτή να αποτελεί τη σημαντικότερη της Κίνας. Ωστόσο, τα χωριά στα οποία επιστρέφουν είναι μέρη στα οποία ζουν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και ως εκ τούτου περισσότερο ευάλωτοι στον Covid.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, έκανε έκκληση σε όσους είναι στις πόλεις να μην επισκεφθούν τα χωριά τους την εορταστική περίοδο, αν οι συγγενείς τους που βρίσκονται εκεί δεν έχουν μολυνθεί ακόμη από τον ιό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα