Κορωνοϊός: Οι παίκτες των Εθνικών ομάδων μπορούν να αρνηθούν να ταξιδέψουν

Παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η κάθε χώρα  για τον κορωνοϊό οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να διανύουν πολλά μίλια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους  με τις εθνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FIFpro 251 ποδοσφαιριστές, περισσότεροι από τους μισούς που παίζουν σε Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Μεξικό και  Ηνωμένο Βασίλειο, υποχρεώθηκαν να κάνουν μεγάλα ταξίδια για να αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου της Νοτίου Αμερικής.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε πόλεις που έχουν δοκιμαστεί πολύ από τον κορονοϊό όπως το Λίβερπουλ, η Μαδρίτη.

Η FIFA τονίζει ότι δεν είναι σε θέση να καθορίσει τι πρέπει να κάνει κάθε χώρα και, ως εκ τούτου, οι συμβουλές από τις τοπικές υγειονομικές αρχές σε κάθε συνομοσπονδία υπερισχύουν των πρωτοκόλλων της.

Ο γενικός γραμματέας του FIFPro, Γιόνας Χόφμαν, δήλωσε ότι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν την επιλογή να αρνηθούν τις προσκλήσεις των εθνικών τους ομάδων εάν ανησυχούν για ταξίδια.

«Οι παίκτες πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν μόνοι τους τις αποφάσεις, για το αν θα ταξιδέψουν σε μια περιοχή που έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί COVID-19 και ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα