Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα στην Αττική και το παιχνίδι με τον χρόνο

Μπαίνουν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα - Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ελπίζουν θετικά αποτελέσματα (στο 14ημερο) ώστε να μην ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα

Αλλάζει από σήμερα Δευτέρα η καθημερινότητα των Αθηναίων καθώς αναμένονται να τεθούν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή(18/9), καθώς η Αττική βρίσκεται στο «μάτι» του «κυκλώνα» από τα δεκάδες κρούσματα που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Μέτρα που όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα κρίνουν για το εάν θα χρειαστεί στη συνέχεια η πολιτεία να λάβει πιο αυστηρά μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα «εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση.

Έτσι από αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και για 14 ημέρες –δηλαδή έως τις 4 Οκτωβρίου– ξεκινάει το παιχνίδι με τον χρόνο καθώς στο διάστημα αυτό οι υγειονομικές αρχές αλλά και η ίδια η κυβέρνηση ελπίζει να αποδώσουν τα μέτρα και να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων COVID -19, καθώς την ίδια στιγμή επιβαρύνεται και το ίδιο το σύστημα υγείας. Γι’ αυτό οι Αθηναίοι επίσης καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προκειμένου να προστατεύσουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες.

«Πηγή» κρουσμάτων ο χώρος εργασίας

Παράλληλα, από αύριο μπαίνει σε ισχύ και η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς από εκεί προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού όπως είχε γνωστοποιήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αποτελούν επίσης το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική.  Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν στην Αττική από αύριο είναι τα εξής:

>>Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

>>Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

>>Θεσπίζεται ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

Ειδικά για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

>>Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

>>Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 7:00, στις 8:00, στις 9:00 το πρωί.

>>Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα