Κυνηγάει δικαστικά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ η Χιλή

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής κατήγγειλε στη FIFA την παρατυπία που φαίνεται να υπάρχει στο πιστοποιητικό γέννησης του Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, αφού όπως υποστηρίζουν οι Χιλιανοί είναι λανθασμένη η ηλικία που αναγράφεται όπως και η εθνικότητά του.

«Σας ενημερώνουμε ότι, στις 4 Μαΐου, μέσω του γραφείου Καρλέσο Αμπογάδος, στείλαμε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κατά του παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισημερινού, για χρήση πλαστού πιστοποιητικού γέννησης, ψευδούς δήλωσης ηλικίας και ψευδούς εθνικότητας του αναφερόμενου παίκτη», αναφέρει το δελτίο Τύπου από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής.

Μάλιστα, η υπόθεση έχει δοθεί στα χέρια ορισμένων δικηγόρων, οι οποίοι φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Κολομβία.

Το Εκουαδόρ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στα προκριματικά για το Κατάρ, εξασφαλίζοντας μία από τις τέσσερις θέσεις για τις εθνικές ομάδες της Νοτίου Αμερικής που δίνουν το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Χιλή από την πλευρά της απαιτεί να μηδενιστεί το Εκουαδόρ τα αποτελέσματα των οκτώ προκριματικών αγώνων στους οποίους αγωνίστηκε ο Καστίγιο, δίνοντας αυτόματα στους αντιπάλους τρεις βαθμούς ανά πίνακα για κάθε παιχνίδι.

Aν η πειθαρχική επιτροπή συμφωνήσει με την κατηγορία, η Χιλή θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εκτός θα μείνει το Εκουαδόρ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα