Κυπριακό: Συνάντηση Γεραπετρίτη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

"Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής ομοσπονδίας και του πλαισίου των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ"

Με την Προσωπική Απεσταλμένη του γγ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Ángela Holguín Cuéllar, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (6.2.2024) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των επαφών της με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα