Κυβερνητική παρέμβαση για την «κατάληψη» των παραλιών μετά το σάλο – «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»

Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στις αρμόδιες υπηρεσίες, με το θέμα των παράνομων «καταλήψεων» παραλιών από επιχειρηματίες, να παίρνει διαστάσεις και το «Κίνημα της Πετσέτας» να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «δεν θα χαριστεί σε κανέναν για τις παραλίες» παρουσίασε το σχέδιο για την αντιμετώπιση των παρανομιών που περιλαμβάνει εντατικοποίηση ελέγχων και επιβολή κυρώσεων.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται μάλιστα πως στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Χατζηδάκης: «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν»

«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δηλώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα το οποίο ωστόσο επέτρεψε, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να γίνει καθεστώς στα τουριστικά νησιά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα