Λήγει η κατάληψη του REX – «Αποφασίζουμε να βάλουμε μια άνω τελεία»

Δείτε την ανακοίνωση του «Συντονισμού Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών - Κατάληψη ΡΕΞ»

Τη λήξη της κατάληψης που υπήρχε εδώ και 50 ημέρες στο θέατρο REX, που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους αποφάσισε ο «Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών – Κατάληψη ΡΕΞ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση το σώμα της συνέλευσης, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενες/οι στις τέχνες και οι σπουδαστές αποφάσισαν να μπει μια άνω τελεία και «μετά από 50 μέρες κατάληψης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από μια σειρά πολυμορφικών δράσεων, ζυμώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων και ουσιώδους αλληλεπίδρασης εντός αλλά και εκτός καλλιτεχνικού κόσμου, η συνέλευση παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο ΡΕΞ».

Η απόφαση δεν έγκειται στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου

Ο «Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών – Κατάληψη ΡΕΞ», σημειώνει ότι η απόφαση αυτή δεν έγκειται στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, που απειλούσε με διακοπή ηλεκτροδότησης του χώρου.

«Η σημερινή εντολή τους για διακοπή του ρεύματος τη Δευτέρα φανέρωσε πως υπηρετούν την πολιτική βούληση της εξουσίας όπως ορίζει και η θεσμική τους θέση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση και προσθέτει πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Ακόμα ο «Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών – Κατάληψη ΡΕΞ», αναφέρεται στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο και υπογραμμίζει πως η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μετά από 50 μέρες κατάληψης του ΡΕΞ, το σώμα της συνέλευσης, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενες/οι στις τέχνες, τα σπουδαστά, εμείς οι δημιουργοί του παρόντος και του μέλλοντος αφουγκραζόμεν@ τη στιγμή και την μεταβλητότητα του αγώνα αποφασίζουμε να βάλουμε μια άνω τελεία.

Μετά από 50 μέρες κατάληψης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από μια σειρά πολυμορφικών δράσεων, ζυμώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων και ουσιώδους αλληλεπίδρασης εντός αλλά και εκτός καλλιτεχνικού κόσμου, η συνέλευση παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο ΡΕΞ.

Η απόφαση αυτή δεν έγκειται στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο φάνηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων και υπηρέτησε μια μετριοπαθή στάση. Η θέση του απέναντι στο πρωτοφανές κίνημα των καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε, ήταν αναντίστοιχη της ιστορικότητας του αγώνα.

Η σημερινή εντολή τους για διακοπή του ρεύματος τη Δευτέρα φανέρωσε πως υπηρετούν την πολιτική βούληση της εξουσίας όπως ορίζει και η θεσμική τους θέση.

Ο αγώνας δεν σταματάει. Η αγωνία μας για την ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δημιουργίας του ανοίκειου, του καινούργιου, του άλλου και όλων όσων ονειρευόμαστε.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν

Το Σάββατο 1η Απρίλη στις 12:00 οι πόρτες του ΡΕΞ ανοίγουν για να συνδιαμορφώσουμε τις λέξεις του αγώνα γύρω από ένα τραπέζι επαναστατικών αιτημάτων.

Την ίδια μέρα στις 16:00 καλούμε ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλα τ@ εργαζόμεν@ στον πολιτισμό αλλά και κάθε κλάδο, τ@ σπουδαστ@ των δραματικών σχολών και όλων των καλλιτεχνικών σπουδών, τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και όσ@ αλληλέγγυ@ πέρασαν από την κατάληψη αφιερώνοντας χρόνο στον αγώνα και είδαν τον εαυτό τους μέσα στις στιγμές αυτού.

Στη συνέχεια το Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού) φιλοξενείται στο ΡΕΞ παρουσιάζοντας μια σειρά από performances και προβολές χορού. Τέλος, το βράδυ στις 22: 00 ακολουθεί μουσικό live οικονομικής ενίσχυσης.

Η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα!

Σας περιμένουμε στις δράσεις των τελευταίων ημερών του ΡΕΞ, ώστε να γίνουν σπορά για το αύριο.

Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα