Ληστεία… α-λά Χόλιγουντ σε τράπεζα στον Πειραιά

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν φορώντας κουκούλες και μάσκες σιλικόνης, τέσσερις ληστές εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31. Προτάσσοντας τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και έδρασαν ανενόχλητοι για σχεδόν τρεις ώρες.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις από τους δράστες κατέβηκαν στον ημιυπόγειο χώρο του κτιρίου –εκεί όπου βρίσκονται οι θυρίδες– και με τη χρήση φιαλών οξυγόνου τις άνοιξαν, αποσπώντας μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Το μπουτόν του συναγερμού πατήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας στις 16:49, κάτι που σημαίνει ότι οι τέσσερις ληστές είχαν σχεδόν τρεις ώρες στη διάθεσή τους, προκειμένου να «σηκώσουν» ό,τι ήθελαν από το υποκατάστημα της Πειραιώς.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος δράσης θυμίζει έντονα τη ληστεία που είχε γίνει στις 9 Αυγούστου 2016, επίσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς –επί της λεωφόρου Κηφισίας– στους Αμπελόκηπους, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τότε οι δράστες είχαν κρατήσει για περίπου δύο ώρες ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες, φεύγοντας πιο πλούσιοι κατά 60.000 ευρώ μετρητά και με το περιεχόμενο των 21 θυρίδων που μπόρεσαν να ανοίξουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, ενώ επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο των Εγκληματολογικών για τη συλλογή τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων ή υλικού DNA. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται και οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και παρακείμενων καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης