Λοιμωξιολόγοι: Ανοιχτά σχολεία και στις περιοχές με αυστηρό lockdown

Η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» αλλά χωρίς ομοφωνία

Το «πράσινο φως» στο άνοιγμα των σχολείων, δημοτικά και νηπιαγωγεία έδωσε η επιτροπή λοιμωξιολόγων που αφορά περιοχές που τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα και στις περιοχές, όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Να θυμίσουμε ότι οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα είναι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος. Στη Σητεία πάντως τα σχολεία δεν θα ανοίξουν, με απόφαση του δημάρχου.

Χωρίς ομοφωνία η απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εισηγήθηκε μεν να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια, ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Σε ό, τι αφορά στους ελέγχους των ταξιδιωτών η Επιτροπή αποφάσισε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν.

Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα για χιλιάδες μαθητές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, νηπιαγωγεία, δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1.

Υπενθυμίζεται οτι η απόφαση της Κυβέρνησης πάρθηκε με βάση την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα