Λωρίδα της Γάζας – Κατάρ: Kατάπαυση πυρός την Παρασκευή στις 07:00πμ και απελευθέρωση 13 ομήρων

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη παραληφθεί ο κατάλογος των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν στις 16:00μ.μ.

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα αρχίσει την Παρασκευή στις 7 π.μ. και 13 Ισραηλινοί όμηροι θα απελευθερωθούν στις 4 μ.μ.

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι έχει παραληφθεί ο κατάλογος των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν και μετά την κατάπαυση του πυρός που θα ξεκινήσει στις 7 π.μ., ενώ η πρώτη ομάδα ομήρων θα απελευθερωθεί στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα του Ισραήλ, ίδια ώρα στην Ελλάδα).

Ο Ερυθρός Σταυρός θα συμμετέχει στην πρώτη φάση της απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ στην Ντόχα δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να συζητήσει, για λόγους ασφαλείας, πού θα απελευθερωθούν οι όμηροι, αλλά δήλωσε ότι θα συμμετάσχει ο Ερυθρός Σταυρός.

Είπε, επίσης, ότι αναμένεται ότι το Ισραήλ θα προβεί σε απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων αύριο μετά την απελευθέρωση των ομήρων. Δεν διευκρίνισε πόσοι Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ θα απελευθερωθούν σε πρώτη φάση.

Η Χαμάς πιστεύεται ότι απήγαγε τουλάχιστον 240 ισραηλινούς ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στις 7 Οκτωβρίου στο εσωτερικό του Ισραήλ. Η συμφωνία που καταρτίστηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, προβλέπει την επιστροφή 50 ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα μια τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών και την απελευθέρωση 150 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινά κρατητήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα