Μάνα μαθητή διαγνώστηκε με κορωνοϊό – Tι απαντά για την κατάληψη κατά της μάσκας

Με κορωνοϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στην Πάτρα που έχει ταχθεί κατά της μάσκας και συν τοις άλλοις είχε πάει και στο σχολείο προκειμένου να στηρίξει την κατάληψη κατά της μάσκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπάλληλο νοσοκομείου της Πάτρας η οποία υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό (ήταν ασυμπτωματική) αλλά το αποτέλεσμα του τεστ βρήκε αφότου είχε πάει στο σχολείο, γεγονός που σήμανε συναγερμό και στην εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με το dete.gr.

Τόσο οι επαφές της εντός του νοσοκομείου όσο και οι επαφές στο σχολείο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Πέραν των άλλων, η συγκεκριμένη υπόθεση, ανοίγει κύκλο συζητήσεων σχετικά με τους αρνητές της μάσκας, ιδίως αυτούς που ισχυρίζονται μέσα στα άλλα και ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

Καταλήψεις έχουν ξεκινήσει οι μαθητές τριών σχολείων στην Αχαΐα αντιδρώντας στη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, πρόκειται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο- Λύκειο Φαρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη καθώς αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι μαθητές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αίτημά τους δεν είναι η άρνηση στη χρήση μάσκας αλλά η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών στο σχολείο.

«Θεωρούμε ότι η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και μέτρα».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι στις τάξεις επικρατεί δυσφορία και δεν υπάρχει κατάλληλος εξαερισμός.

“Τη μάσκα δεν την αποχωρίζομαι”

Η μητέρα μαθητή, που εργάζεται σε νοσοκομείο της πόλης, διέψευσε ωστόσο την είδηση μιλώντας στο Open.

«Η αλήθεια έχει διαστρεβλωθεί. Η κατάληψη δεν ήταν για τη μη χρήση μάσκας, δεν είναι αρνητές. Ζητούν ολιγομελή τμήματα, τεστ Covid στους καθηγητές. Εγώ τη μάσκα δεν την αποχωρίζομαι. Σε συζήτηση με τους καθηγητές ήρθα σε αντιπαράθεση» είπε.

Όπως ανέφερε πέρασε από το σχολείο το πρωί για να αφήσει στο παιδί της χρήματα και λίγο μετά τις 12:30 πήγε να τον πάρει. Στο ενδιάμεσο έκανε το τεστ το οποίο την έδειξε θετική στον κορονοϊό. Η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή και με άλλα παιδιά εκτός από τον γιο της, όπως ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα