Μάνατζερ με… βαρέα ένσημα στο τιμόνι της Public – MediaMarkt

Αντιπρόεδρος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειo έχει διατελεσει ο νέος πρέοδρος Piet Coelewij

Σε έναν μάνατζερ με… βαρέα ένσημα σε κορυφαίες εταιρείες του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου έδωσε το τιμόνι της προεδρίας του  Διοικητικού Συμβουλίου της η Public – MediaMarkt.

Ο λόγος για τον Piet Coelewij o οποίος έχει αναλάβει με επιτυχία ηγετικά καθήκοντα σε εταιρείες μεγαθήρια όπως για παράδειγμα ο Όμιλος Wehkamp, κορυφαίο brand ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ολλανδία, όπου υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος. Είχε προηγηθεί η θητεία του στην Global Operations (ως αντιπρόεδρος) και στην Sonos Inc (ως CEO για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική),  ενώ την τετραετία 2007-2011 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειo για τον τομέα Hardlines, όπου ήταν υπεύθυνος τόσο για τη λιανική όσο και για τη χονδρική πώληση.

Στην πρώτη 20ετία της καριέρας του, ο Piet Coelewij  κατείχε εκτελεστικές θέσεις στη Philips Electronics στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη. Μέχρι το 2007, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Philips Consumer Electronics στην Κίνα. Νωρίτερα διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Mainstream TV στη Σιγκαπούρη.

Η ενίσχυση τόσο του Δ.Σ. όσο και της Ομάδας Διοίκησης της Public-MediaMarkt από κορυφαία στελέχη του κλάδου, με εμπειρία σε παγκόσμιους παίκτες τόσο με αμιγώς ηλεκτρονική όσο και με πολυκαναλική παρουσία, επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας ως ο νούμερο ένα e-commerce retailer στην Ελλάδα. Όπως άλλωστε εξήγησε και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Olympia, Γιάννης Καραγιάννης, η εμπειρία του Piet Coelewij  σε οργανισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου από όλο τον κόσμο «θα φέρει πιο κοντά την Public-MediaMarkt στο να πετύχει το μεγάλο στοίχημα για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Piet Coelewij έχει εικόνα από τον «οργανισμό» του Public – MediaMarkt, καθώς πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου διατελούσε ήδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Το τρόπον τινά «ζέσταμα» του νέου προέδρου εκτιμάται ότι είναι ένα επιπλέον asset που θα τον βοηθήσει στην ισχυροποίηση του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου με ορίζοντα διετίας που «τρέχει» ήδη η Public – MediaMarkt στους τομείς του e-commerce και των logistics.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα