Μαρουσάκης: Έρχονται λασποβροχές και θερμοκρασία που θα ξεπεράσει τους 24-25 βαθμούς

Την Πέμπτη αναμένεται να εκτονωθεί το επεισόδιο της αφρικανικής σκόνης προς την πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα

Ενα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, φέρνοντας αφρικανική σκόνη και βροχές στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει λασποβροχές από σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν από την Αφρική προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν την θερμοκρασία ακόμη και πάνω από τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός σήμερα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο οποίος αναμένεται αργότερα μέσα στη μέρα να συνοδευτεί και από βροχές αλλά και λασποβροχές, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες μέσα στο Ιόνιο, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Λόγω των ισχυρών νοτιάδων θα μεταφερθεί αφρικανική σκόνη και θα ανέβει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά που θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη βόρεια Κρήτη. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα δείχνει 18 και στα ανατολικά 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές συννεφιές αναμένονται σήμερα στη Αττική, όπου κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Παράλληλα, είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες λασποβροχές από το απόγευμα και στη συνέχεια στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να σημειωθούν λασποβροχές, ιδιαίτερα προς το απόγευμα. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες, ενώ ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσει του 18 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αφρικανική σκόνη κινείται βορειοδυτικά και θα περάσει πάνω από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία και στην συνέχεια θα κινηθεί προς τα βόρεια Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, το κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να περάσει από ολόκληρη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Την Πέμπτη αναμένεται να εκτονωθεί το επεισόδιο της αφρικανικής σκόνης προς την πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, είτε με τις λασποβροχές που θα σημειωθούν, είτε με την βοήθεια των ανέμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα