Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές στον Βρετανό πρωθυπουργό

Δεν προσθέτει κάτι περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τη Βρετανική κυβέρνηση με αφορμή την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Η συγκεκριμένη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται ως συνέχεια των νέων δηλώσεων του Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως «ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά να τραβήξει την προσοχή (ο κ. Μητσοτάκης) και να ξανασυζητηθούν θέματα του παρελθόντος».

Ο Ρίσι Σούνακ μίλησε για τη διπλωματική «διαμάχη» απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος τον ρώτησε γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση».

«Αντί να συναντηθούν και να συζητήσουν τόσο σοβαρά ζητήματα, επέλεξε να εξευτελίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και να ακυρώσει τη συνάντησή τους την τελευταία στιγμή» είπε ο Κιρ Στάρμερ.

Μητσοτάκης: Aπέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ ως «ατυχές γεγονός» κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα