Μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών ότι πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά

Επικοινωνία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με το πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Άμεση ενημέρωση από τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ζήτησε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει ύστερα από καταγγελίες πρώην φοιτητριών του πανεπιστημίου ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από καθηγητή του ιδρύματος.

Στην επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη η κ. Κεραμέως του ζήτησε να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. «Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός για να προσθέσει ότι «δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών».

Όλα ξεκίνησαν από το ποστάρισμα μίας πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ στο Facebook ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας τον οποίο μάλιστα καταγγέλλει και εκδικητική συμπεριφορά.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.

»Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω “καθηγητής” επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε.

»Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη», έγραψε μεταξύ άλλων η καταγγέλλουσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα