Μέσι και Ρονάλντο στο παιχνίδι για να πάρει η Σαουδική Αραβία το Μουντιάλ 2030 με Αίγυπτο και Ελλάδα!

Στο ξεκίνημα του Μουντιάλ οι φήμες που ήθελαν την Αλ Νασρ να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο ύψους 200 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν «οργιάσει».

Το συμβόλαιο που προσφέρει ο σύλλογος από την Σαουδική Αραβία στον CR7 συμπεριλαμβάνει πακτωλό χρημάτων που προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό από μια σειρά εμπορικών συμφωνιών.

Η μεταγραφή στον σύλλογο του Ριάντ είναι το λιγότερο. Σκοπός των Σαουδαράβων είναι να «δέσουν» τον Πορτογάλο σούπερ σταρ με συμβόλαιο όπου μεταξύ άλλων θα αποτελεί και βασικό «κράχτη» της συνυποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030 από κοινού με Ελλάδα και Αίγυπτο.

Τον περασμένο Μάιο, ο Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο για να προωθήσει την Σαουδική Αραβία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μερικές εβδομάδες προέκυψε με την μορφή φημολογίας η πρόθεση της αραβικής χώρας να επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα για την συνδιοργάνωση του μεθεπόμενου Μουντιάλ.

Ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ Αλ Κατέμπ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Και οι τρεις χώρες (Σαουδική Αραβία, Ελλάδα, Αίγυπτος), έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στις υποδομές τους και θα είναι σίγουρες έτοιμες».

Ο πλούτος των Σαουδαράβων δεν εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος, αφού για το Μουντιάλ του 2030 έχει εκφραστεί ανάλογη επιθυμία από Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στην Ουρουγουάη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα