Μετά την Ε.Ε και οι ΗΠΑ αντίθετες στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας σε άλλη χώρα

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πυραυλικά πυρά στο Ισραήλ "αν θέλει να αποτρέψει μια κλιμάκωση"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εναντίον του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας σε μια άλλη χώρα, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της χώρας για ανθρωπιστικές υποθέσεις στη Μέση Ανατολή, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, στο δίκτυο al-Jadeed του Λιβάνου.

Ο Σάτερφιλντ είπε πως στους κατοίκους της Γάζας που εκτοπίστηκαν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού «πρέπει να επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον βορρά το ταχύτερο δυνατό».

Συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ «θέλουν να δουν το Ισραήλ να επιτύχει στην εκστρατεία του» και προειδοποίησε τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου να σταματήσει τα πυραυλικά πυρά στο Ισραήλ αν θέλει να αποτρέψει μια κλιμάκωση.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι Ισραηλινός υπουργός είχε υποστηρίξει – προ ημερών – ανοικτά «την εθελούσια μετεγκατάσταση» των Παλαιστινίων εκτός Γάζας.

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Γκίλα Γκάμλιελ είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα «να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση» των Παλαιστινίων «εκτός της Λωρίδας της Γάζας», «αντί να στείλει χρήματα για την ανοικοδόμηση» του παλαιστινιακού θύλακα που σφυροκοπείται από το Ισραήλ.

Σε κείμενο που είχε δημοσιευτεί στην Jerusalem Post, η Γκίλα Γκάμλιελ, μέλος του κόμματος Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε προτείνει «την προώθηση της εθελούσιας μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων της Γάζας εκτός της Λωρίδας της Γάζας, για ανθρωπιστικούς λόγους» και στο μεταξύ είχε επιτεθεί κατά της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες την Unrwa.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα