«Μετεξεταστέος στις εξετάσεις που δίνει στην τρόικα ο κ. Δασκαλόπουλος»

Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» παραχώρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δίνοντας με τις δηλώσεις του συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΕΒ. Αφορμή η άρνηση του Συνδέσμου να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τον κ. Παναγόπουλο να κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ότι «δίνει εξετάσεις στην τρόικα και τώρα έμεινε μετεξεταστέος».

Κατά τον κ. Παναγόπουλο, η στάση του ΣΕΒ κατά τη διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης ήταν «απαράδεκτη και αντικοινωνική», σχολιάζοντας: «Οι πράξεις είναι αυτές που κατεβάζουν την κουκούλα και αποκαλύπτουν εκείνους που προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα, που χρησιμοποιούν τους εργαζομένους προς όφελος των λίγων και των ισχυρών».

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ σημειώνει ακόμα ότι ο ΣΕΒ εκπροσωπεί πλέον μόλις το 1% του συνόλου της απασχόλησης, καλώντας τον να «μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του» αν έχει επιλέξει να είναι «θυγατρική της τρόικας». Ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει ακόμα: «Αν ο κ. Δασκαλόπουλος δίνει εξετάσεις στην τρόικα και τώρα έμεινε μετεξεταστέος, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δηλώνει πως θα επιδιώξει να πετύχει και άλλες συμφωνίες με τους κοινωνικούς εταίρους που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ που θα διεκδικήσει την κατάργηση του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου για την ανάσχεση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, όπως τονίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα