Μια φωτογραφία, 1.000 λέξεις: Καπράλος και Σακοράφα… εξαφάνισαν την «HELLAS» από τις φανέλες (pic)

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται στο στίβο χωρίς το «Hellas» στη φανέλα της αλλά και χωρίς τα παραδοσιακά χρώματά της.

Η φωτογραφία του άλτη του ύψους Εμμανουήλ Καραλή με τον Σουηδό Άρμαντ Ντουμπλάντις τα λέει όλα.

Η Σακοράφα, να πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ ξεπούλησαν την Ελλάδα. Ποιος θα πάρει την ευθύνη; Η γερμανική εταιρία δεν είχε βάλει καν το έμβλημα της ΕΟΕ στην φανέλα του Τσιτσιπά. Από μόνοι το έκαναν οι Γερμανοί; Κι μετά την γενική κατακραυγή, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε με το έμβλημα. Το οποίο… ξανάβγαλε στο τελευταίο του παιχνίδι και το… ξανάβαλε στο διπλό με την Σάκκαρη.

Η Εθνική μας ομάδα είναι μαζί με τη Ρωσία οι μοναδικές χώρες που δε φέρουν το όνομά τους πάνω στη στολή τους.

Η Ρωσία που έχει απαγορευτικό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το όνομα και το εθνόσημο, διατηρώντας ωστόσο τα χρώματα της και η Ελλάδα που δεν έχει όνομα δεν έχει το χρώμα (επέλεξε της Κύπρου μάλλον) και έχει μόνο το εθνόσημο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2016 στο Ρίο.

Η στολή της ομάδας του στίβου δεν είναι 4F, της πολωνικής εταιρείας που ντύνει την Ολυμπιακή ομάδα. Είναι Adidas, λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ και της ανοχής που δείχνει η ΕΟΕ.

Ωστόσο οι στολές είναι κατά παραγγελία της ομοσπονδίας καθώς αυτή εγκρίνει την εμφάνιση της ομάδας και προφανώς δεν είναι ευθύνη της Adidas το ότι από το 2016 δεν υπάρχει το όνομα της Ελλάδας που παραδοσιακά υπήρχε στο μπροστινό μέρος της στολής μέχρι το 2012.

Ύστερα, αυτά είναι τα χρώματα της Ελλάδας; Σαν πολύ σκούρο δεν ε΄χει πέσει;

Μπορεί η Σοφία Σακοράφα, νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να έχει την δική της κοσμοθεωρία, ότι δεν υπάρχει κράτη, χώρες, όλοι είναι το ίδιο. Άλλωστε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξελέγη βουλευτής, αλλά και το ΜεΡα 25, που είναι βουλευτίνα ήμερα, τα ίδια περίπου πρεσβεύει.

Αν αυτό συμβαίνει, αφορά μόνο την Σοφία Σακοράφα, όχι τους αθλητές και τον ελληνικό λαό. Εδώ και τώρα να δώσει εξηγήσεις γιατί έγινε αυτό το τσιρκουλιό με το «HELLAS» και το χρώμα.

Περιμένουμε να απολύσουμε τον Τεντόγλου, την Στεφανίδη, και τα άλλα παιδιά που θα αγωνίζονται για μία χώρα δίχως όνομα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα