Μια τρύπα στο… νερό η συνάντηση των Big 4

Μια τρύπα στο… νερό αποτέλεσε η συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου(Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA κι εκπροσώπους της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της Super League.

Μπορεί να συζήτησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τέσσερις ώρες, αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε, καθώς οδηγήθηκαν σε χιλιοειπωμένα συμπεράσματα και μέτρα που ήταν γνωστά εδώ και καιρό.

Κλίμα συναίνεσης δεν υπήρξε παρά τις απειλές για Grexit, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μιλάει για «ντέρμπι» και τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, να αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν πράγματα «προσβλητικά».

Στη συνάντηση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Αλαφούζου και Ιβάν Σαββίδη, μετείχαν εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA, καθώς και οι Βαγγέλης Γραμμένος, Λευτέρης Αυγενάκης και Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στις κάμερες μετά τη συνάντηση, ήταν ο μόνος που είδε μια αχτίδα αισιοδοξίας «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για έναν διάλογο των εκπροσώπων των κορυφαίων. Έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA/UEFA και τους ευχαριστούμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, με θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά και αύριο με την επικύρωση όλων των μελών της steering committee θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Έγινε μια καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχιστεί» τόνισε.

Τελειώνει ο Γραμμένος, ξένοι διαιτητές

Περισσότεροι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα καθοριστικά παιχνίδια, δήλωσε από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Χούμπελ, μετά το τέλος της συνάντησης των Big 4. Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης είπε πως οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν νωρίτερα το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ, όντας Αυστριακός, δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».

Η απομάκρυνση της πέτρας του σκανδάλου Βίτορ Μέλο Περέιρα δεν φαίνεται να δρομολογείται άμεσα, με αποτέλεσμα η συνέχεια να είναι εκρηκτική. Η αντικατάσταση του Γραμμένου από την ΕΠΟ πάει για το καλοκαίρι, και όλοι αναρωτιούνται πως και αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης