Μήνυμα ενότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας έστειλε ο Δένδιας

“Ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας”. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη του ΥΠΕΞ από τον απελθόντα υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο νέος υπουργός Εξωτερικών κατά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει συναινέσεις στην εξωτερική πολιτική αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας» πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «με τους συνεργάτες μου και με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα διασφαλίσει το κλίμα ειρήνης και συνεργασίας στο εσωτερικό του υπουργείου, αλλά και της εθνικής ομοψυχίας στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής εξέφρασε από την πλευρά του ο Γ. Κατρούγκαλος.

Εξέφρασε παράλληλα τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του νέου ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια. «Το υπουργείο το παίρνει ένας πολιτικός αντίπαλος που υπολήπτομαι και σέβομαι. Τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μας χρόνια. Και είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής, σε μία στιγμή που επέδειξε θαρραλέα στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία του στο υπουργείο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «επιδιώξαμε η φωνή της χώρας μας να ακούγεται» ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τον Αλέξη Τσίπρα, «έναν από τους πιο εξωστρεφείς πρωθυπουργούς που είχε στόχο να αναβαθμίσει τη θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή», όπως είπε.

Διαβάστε επίσης