Μητροπολίτης Λαρίσης: «Υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό το εμβόλιο»

Υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε το εμβόλιο μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, επισημαίνοντας  την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια εμβολιασμού.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήθηκαν έξω από ναούς στην Λάρισα με δική του πρωτοβουλία, απάντησε πως «ο μεγαλύτερος εχθρός της Θεολογίας και της Εκκλησίας είναι η θρησκοληψία. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε τον 21ο αιώνα. Να νομίζει ο άλλος ότι είναι πιστός, χωρίς να γνωρίζει τι είναι πίστη και ορθοδοξία».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, οι αντιδράσεις δεν ήταν μεγάλες. «Σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι», τόνισε.

«Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απ’ έξω από τον ναό εμβολιάστηκαν», είπε ο μητροπολίτης, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή.

Το ξεκλήρισμα μιας εμβληματικής οικογένειας της Λάρισας «η οποία προσέφερε πολλά στην κοινωνία και την εκκλησία» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος, «μας έδωσε τη δυνατότητα να συγκλονιστούμε και να καταλάβουμε ότι οι θάνατοι ανά ημέρα δεν είναι απλά νούμερα, είναι περιπτώσεις ανθρώπων, περιστατικά που κρύβουν το καθένα από πίσω ένα κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είναι απλή υπόθεση ο θάνατος κάθε ανθρώπου από κορωνοϊό».

Τέλος, ο μητροπολίτης σχολίασε όσους παρερμηνεύουν δηλώσεις του Άγιου Παΐσιου.

«Κάποιοι παρερμηνεύουν όπως θέλουν πράγματα που είπε ο Άγιος Παΐσιος για την εποχή του και τα συνδέουν με τον κορωνοϊό. Αν ζούσε ο Άγιος Παΐσιος, μάλλον θα έπαιρνε με καμία μαγκούρα αυτούς που βάζουν λόγια στο στόμα του που δεν έχει πει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα