«Μου αρέσει ο τσαμπουκάς του Γκλέτσου, θα τον ήθελα στη Ν.Δ.»

Πασαρέλα υποψηφίων προέδρων γίνεται στη Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και να εκκινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του.

Τα τεκταινόμενα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προκάλεσαν και την παρέμβαση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και νυν πρόεδρο της «Πατρίδας» να κάνει μία ρηξικέλευθη πρόταση. «Η ΝΔ χρειάζεται ένα δεξιό Τσε Γκεβάρα. Χρειάζεται έναν Παναγιώτη Ψωμιάδη πριν πέντε χρόνια, πριν δηλαδή τον ισοπεδώσουν και δικοί του άνθρωποι. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση απέναντι σε έναν “σταρ” που λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Γι’ αυτό, θα ήθελα να δω στη Νέα Δημοκρατία τον Απόστολο Γκλέτσο. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς του και το λαϊκό του προφίλ», ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης και προτείνοντας τον δήμαρχο Στυλίδας για τη θέση του προέδρου της «γαλάζιας» παράταξης».

Στη συνέχεια, κάνοντας και πάλι λόγο τόσο για τους ενδεχόμενους υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ, ο πρώην περιφερειάρχης σχολίασε απαξιωτικά πως «είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν προσφέρει τίποτε». Μιλώντας δε για τον εαυτό του, υποστήριξε πως «σε όλα υπερτερώ έναντι όλων αυτών των ενδεχόμενων υποψηφίων καθώς δεν έσκυψα ποτέ, δεν μπήκα στο σύστημα». Άφησε, μάλιστα, ανοιχτά το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας –«υπό προϋποθέσεις» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Να θυμίσουμε, πως πριν από μερικές ημέρες, ο Απόστολος Γκλέτσος εξέφρασε την πρόθεση να μηνύσει τον τέως -πλέον- υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο δήμαρχος Στυλίδας και πρόεδρος της «Τελείας» έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς του κόμματος –την υπόθεση θα αναλάβει ο γνωστός νομικός Βασίλειος Κατσίκης– να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Μάλιστα, η μήνυση αναμένεται να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και να ζητηθεί την υπογράψουν ηλεκτρονικά φορείς αλλά και απλοί πολίτες.

Διαβάστε επίσης