Μουντιάλ: Πόσα λεφτά θα πάρει η κάθε ομάδα

Ώρα…οικονομικού απολογισμού στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα χρήματα που θα μοιράσει η FIFA θα πάνε και στις 32 ομοσπονδίες που συμμετείχαν στο τουρνουά του Κατάρ. Ακόμα δηλαδή και οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων, θα αποζημιωθούν κανονικά.

Τα χρήματα μοιράζονται ανάλογα φυσικά με το πόσο προχωρούν οι ομάδες στο τουρνουά.

Το φετινό συνολικό ποσό που θα μοιραστεί στις ομάδες φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 440 εκατομμυρίων δολαρίων και φυσικά είναι το μεγαλύτερο που έχει μοιραστεί ποτέ στην ιστορία!

Θα περίμενε κανείς, πως η νικήτρια ομάδα θα λάβει το μεγαλύτερο κομμάτι απ’ αυτά τα 440 εκατομμύρια δολάρια, όμως δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με το The Athletic, ο νικητής του ζευγαριού Αργεντινή – Γαλλία θα λάβει 42 εκατομμύρια δολάρια (τέσσερα περισσότερα απ’ όσα πήρε η Γαλλία στο Μουντιάλ του 2018), που είναι λιγότερα από το 10% του συνολικού ποσού.

Ο ηττημένος στον τελικό θα λάβει 30 εκατομμύρια δολάρια. Η Κροατία που τερμάτισε τρίτη θα λάβει 27 εκατομμύρια δολάρια και το Μαρόκο που τερμάτισε τέταρτο 25 εκατομμύρια δολάρια.

Οι τέσσερις ηττημένοι των προημιτελικών θα λάβουν από 17 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι οκτώ ομάδες που ηττήθηκαν στη φάση των «16» θα λάβουν από 13 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δεκάξι ομάδες που αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων θα λάβουν από 9 εκατομμύρια δολάρια, ανεξάρτητα από το πόσους βαθμούς μάζεψαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα