Μουντιάλ: Θέαμα μόνο στον αγωνιστικό χώρο

Sports Παρασκήνια

Πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η πλειοψηφία των φιλάθλων της Ευρώπης κυρίως, κρατούσε μικρό καλάθι. Η… διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, η χώρα υποδοχής με το καθεστώς των απαγορεύσεων και των διακρίσεων, η κακή εποχή, οι ώρες έναρξης των αγώνων, αποτελούσαν χαρακτηριστικά στοιχεία ώστε η διάθεση για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022, να μην είναι θετική.

Όταν όμως η μπάλα κύλησε στο χορτάρι, τα πάντα άλλαξαν. Και αυτό γιατί αναδείχθηκαν τα… πολύ θετικά. Σε αντίθεση με τα κλασικά Μουντιάλ του καλοκαιριού, όλες οι ομάδες και οι παίκτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με αστείρευτες δυνάμεις και όχι κουρασμένοι μετά από μια εξαντλητική σεζόν να προσπαθούν να μαζέψουν σωματικά και ψυχικά αποθέματα. Σε όλα τα ματς υπάρχει ένταση, ταχύτητα και συνεχής κυκλοφορία της μπάλας, ακόμα και στα παιχνίδια που έληξαν χωρίς γκολ.

Το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο είναι εντυπωσιακό στις περισσότερες των περιπτώσεων. Εκεί που υπάρχει… κενό είναι στα θεαματικά πλάνα από τις εξέδρες, με τις θερμόαιμες παρουσίες και τις εκδηλωτικές κινήσεις οπαδών. Μια γυναίκα τόλμησε να εμφανιστεί με κάπως αποκαλυπτική ενδυμασία, η πρώην Μις Κροατία Ιβάνα Κνολ, και κινδύνεψε να συλληφθεί από τις Αρχές. Η ποδοσφαιρική τούρτα δεν έχει κερασάκι, αλλά σίγουρα είναι πολύ νόστιμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα