Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ Βουλής – Αλεξάνδρας για τις κόκκινες μπογιές

Σε εργασίες αποκατάστασης έχουν προχωρήσει από το πρωί στη Βουλή, υπό την επίβλεψη του Προέδρου, Νίκου Βούτση, προκειμένου να φύγουν οι κόκκινες μπογιές από τα κτήρια μαζί με εμπειρογνώμονες από το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, αναμένεται ως αύριο να έχουν καθαρίσει.

Το αποτέλεσμα όμως με τις κόκκινες μπογιές στο κτήριο της Βουλής έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ενώ κινητικότητα υπάρχει και ως προς το θέμα της φύλαξης του κτηρίου. Σε ό, τι αφορά στις ευθύνες, το κτήριο της Βουλής έχει μία αυτονομία, διότι υπάγεται σε ειδικό καθεστώς αλλά την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί υπάγονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε ό, τι αφορά στις ευθύνες, όπως έλεγαν πηγές από την Πειραιώς, το κακό ξεκίνησε από τον καιρό, που ήταν Πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κάλεσε διάφορα γκρουπόσκολα στο πλαίσιο του ανοίγματος της Βουλής στην κοινωνία και βγήκαν οι προστατευτικές μπάρες, από το κτήριο και συνεχίζεται. Το θέμα των επιθέσεων στη Βουλή έχει δημιουργήσει διάφορες αντιδράσεις, για το αν φταίει ο φρούραρχος, ο οποίος χθες γιόρταζε κι είχε ζητήσει ενισχύσεις αλλά δεν του έδωσαν, ή είχαν ειδοποιήσει από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ , αλλά ενώ είχαν πληροφορίες η φρουρά δεν ενίσχυσε δυνάμεις. Σημασία έχει πως είναι η πολλοστή φορά, που ο συγκεκριμένος φρούραρχος είναι έκθετος για πολλοστή φορά.

Όλοι θυμούνται το περιστατικό με τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, κυβερνητικό βουλευτή από την Ηλεία, ο οποίος προήδρευε αλλά εκείνη τη στιγμή κινήθηκαν απειλητικά μέλη της Χρυσής Αυγής, να φωνάζει «φρουρά», «φρουρά».

Στο κτήριο της Βουλής έχουν ξαναμπεί μέλη του Ρουβίκωνα κι έχουν πετάξει χαρτάκια για την Ηριάνα και τον Περικλή, υπήρξε το περιστατικό με τον μεθυσμένο, που έφτασε με το αυτοκίνητο ως τη Βουλή. Έκτοτε τα μέτρα αυξήθηκαν και μπήκαν πτυσσόμενα κρηπιδώματα , αλλά υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια κι ως προς το πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση για το γεγονός ότι δεν πήρε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα.

Άλλες πηγές τονίζουν ότι το θέμα ήταν καθαρά επιχειρησιακό και δεν ενημερώνεται η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όταν υπάρχει αίτημα ενίσχυσης αστυνομικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕλληνικήΑστυνομία.

Διαβάστε επίσης