Μπέος: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τετέι»

Ο Αχιλλέας Μπέος πέρασε στην αντεπίθεση στην εκδίκαση της υπόθεσης τους Ανδρέα Τετέι.

Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον Έλληνα επιθετικό της Κηφισιάς να ζητήσει συγγνώμη και υποστήριξε πως δεν του επιτέθηκε με ρατσιστικό χαρακτηρισμό. Ο Μπέος υποστήριξε πως η λέξη «μαϊμού» δεν είχε ρατσιστική χροιά.

Αρχικά, ο Μπέος δήλωσε: «Θέλω να μπείτε στην ουσία. Πρέπει να ξέρετε με τι άνθρωπο μιλάτε. Δε θα μακρηγορήσω. Ως μετανάστης στις ΗΠΑ συνεργάστηκα με κάθε είδους εθνικότητα και χρώματα. Το 2011 βίωσα τη μεγαλύτερη αδικία που έχει υποστεί άνθρωπος. Λόγω μνημονίων πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποίησαν επίορκους φυλακές και μπήκα φυλακή. Για να μπερδέψουν τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή, αθωώθηκα πανηγυρικά».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. “Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δε λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή».

Στη συνέχεια κάλεσε τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη: «Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο. Εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε εναποθέσει την τελευταία μας ελπίδα σε εσάς και τους δικαστικούς λειτουργούς. Δε θα πάω στα νομικά θέματα. Στην πρόσφατη απολογία μου πριν μια εβδομάδα, για το φύλλο αγώνα είπα ότι όντως τα είπε. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι!».

Επίσης, μίλησε για την απόσταση που είχε ο διαιτητής: «Δεν είχαμε τη μεζούρα να μετρήσουμε. Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δε γύρισα καν να κοιτάξω τον Τετέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας είπε: «Ένιωσα έκπληξη που ζητήθηκε από τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Αν κρίνεται ότι δεν είναι ρατσιστική και δεν έχει σημασία που αναφέρεσαι, το αφήνω στην κρίση σας. Του είπα δε χρειάστηκε να έρθει. Υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το “μαϊμού” είναι ρατσιστικό. Έχουμε υποχρέωση να μη ζητήσουμε συγνώμη και να απαιτούμε συγνώμη. Να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τους τις διατάξεις».

Τέλος, η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα υποστήριξε: «Η λέξη μαϊμού δεν είναι ρατσιστική από μόνη της. Θα πρέπει καθημερινά να ασκούνται διώξεις από τις ΠΑΕ. Οι πολίτες αυτές της χώρας μας έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στη δικαιοσύνη, έχει γίνει της μόδας κάποιες λέξεις να απαγορεύονται. Θα απαγορεύονται οι λέξεις χοντρός, κοντός, μαϊμού. Κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις. Καλούμε η χρήση του αντιρατσιστικού νόμου να γίνεται ελεγχόμενα. Ζητούμε την απαλλαγή του κυρίου Μπέου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα