Μπλόκο στην πώληση της Νιούκαστλ;

Την ώρα που η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς της Νιούκαστλ με γράμμα-έκκληση για να μπλοκάρει την πώληση του κλαμπ, το fund των Σαουδαράβων δέχεται νέο πλήγμα από την αγγλική κυβέρνηση.

Στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών έχουν ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα του παράνομου streaming αγώνων της Premier League στην Σαουδική Αραβία, το οποίο φέρεται να υποκινείται από την ίδια οικογένεια του Θρόνου που πρόκειται να διεισδύσει στις Καρακάξες.

Η επιτροπή Αθλητισμού της χώρας πρόκειται να εξετάσει εκτενώς τις λεπτομέρειες της πρότασης του fund για αγορά του συλλόγου, την ώρα που οι δικηγόροι της Premier League κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο για να πιστοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν «μελανά» σημεία.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, την Παρασκευή το κυβερνών κόμμα είναι πολύ πιθανόν να θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, με σκοπό να μπλοκάρει οργανωμένα το deal, τουλάχιστον ως ότου υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την νομιμότητα των δραστηριοτήτων του Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και της οικογενείας του.

Διαβάστε επίσης