Μπούκα από ένοπλους πειρατές στο τάνκερ του Βαγ. Μαρινάκη «Αγησίλαος»

Μπούκα στο τάνκερ του Βαγγέλη Μαρινάκη «Αγησίλαος» έκαναν αφρικανοί πειρατές κι έχουν πάρει όμηρους τέσσερις ναυτικούς.

Το ρεσάλτο έγινε στον κόλπο της Γουινέας σήμερα τα ξημερώματα. Οι ένοπλοι Αφρικανοί, εισέβαλαν  στο τάνκερ “Αγησίλαος”, πλοιοκτησίας του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Από το πλήρωμα των 22 ανδρών (Ρώσοι, Ρουμάνοι και Φιλιππινέζοι) απήχθησαν οι τέσσερις και ζητούνται λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο για να κάνει μεταφορές σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή, όπως και το “Στέλιος Κ.” στο οποίο οι συμμορίες των πειρατών επιτέθηκαν πριν από πέντε μέρες και εξακολουθούν να κρατούν τρεις από το πενταμελές πλήρωμά του -τους δύο τους άφησαν στο πλοίο γιατί δεν θέλουν να μένουν ακυβέρνητα τα πλοία στα οποία κάνουν ρεσάλτο.

Το “Αγησίλαος” αργότερα κατέπλευσε στο λιμάνι του Λόμε, στο Τόνγκο.  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκτός από τα ελληνικά πλοία, οι πειρατές απήγαγαν ναυτικούς και από το γκανέζικο φορτηγό πλοίο “AM Delta” και άλλους 14 από  τάνκερ που είχε σημαία Λιβερίας.

Πρόκειται για το 24ο περιστατικό πειρατείας που καταγράφεται στην περιοχή το 2020  έτος κατά το οποίο έχουν απαχθεί συνολικά από τους πειρατές 122 ναυτικοί. Πρόκειται για πρόβλημα που εκδηλώνεται συστηματικά στον Κόλπο της Γουινέας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα