Ν. Φαρμάκης: «Nα μην χαθεί ούτε μία ημέρα»

Την πρώτη συνέντευξη του από τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας έδωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νεκτάριος Φαρμάκης, αναδεικνύοντας ως πρωταρχικό στόχο της νέας περιφερειακής αρχής να μην αφήσει να χαθεί ούτε μία ημέρα χρόνου αναξιοποίητη.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης που κατάφερε να νικήσει τον Απόστολο Κατσιφάρα εξήγησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθεί αυτός και τα στελέχη του για όλες τις εκκρεμότητες, ευελπιστώντας υπογραμμίζει ότι αυτή την διαδικασία θα υποβοηθήσει η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή, καθώς και το σύνολο των παρατάξεων και των νυν ή νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νεκτ. Φαρμάκης η ατζέντα προτεραιοτήτων του περιέχει, εξάλλου, την εφαρμογή του σχεδιασμού του “ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφενός να ανοιχτεί πραγματικά στην τοπική κοινωνία και αφετέρου να διαμορφώσει τις συνθήκες διαπεριφερειακών και διεθνών συνεργασιών, προκειμένου «ένας νέος ‘άνεμος’ εξωστρέφειας να φυσήξει στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φαρμάκη ευθύς εξαρχής θα τεθεί σε λειτουργία ένα σχέδιο βελτίωσης της λειτουργίας της περιφέρειας, ως διοικητική δομή, ώστε εκτός από το “τεχνοκρατικό” κομμάτι, δηλαδή απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση των υπηρεσιών, απορροφητικότητα ΕΣΠΑ, κλπ να ενισχυθεί και το “πολιτικό” ή “αυτοδιοικητικό” βάρος της περιφέρειας, με έμφαση στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και στην επιτάχυνση των διαδικασιών υποδοχής και προώθησης επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα