Ναι στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, όχι στο “ξεσπίτωμα” του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Να αξιοποιηθεί το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών αλλά αυτό να μην έχει ως συνέπεια το “ξεσπίτωμα” του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δηλαδή των αθλημάτων που το χρησιμοποιούν, ζητούν η ΕΟΕ και αθλητικές ομοσπονδίες. Οι πρόεδροι των οποίων συναντήθηκαν σήμερα με τον ομόλογό τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Σπύρο Καπράλο, και τον γ.γ. στην Επιτροπή, Μανώλη Κολυμπάδη.

Όπως αναφέρει και η σχετική ενημέρωση από την ΕΟΕ «κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η διαφαινόμενη αλλαγή του νομικού καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΚΑ, από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Κεφαλαιακή Ανώνυμη Εταιρεία, γεγονός που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον των Ομοσπονδιών και των αθλημάτων που στεγάζονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και εκφράστηκε η διαφωνία στην πιθανή πώληση του ΟΑΚΑ με παράλληλη απομάκρυνση από το χώρο, όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των αθλημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των αθλημάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση, τόνισαν ότι συμφωνούν στην αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς όμως να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί πολλά και σημαντικά πλήγματα από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, μαζί με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να προστατεύουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τους αθλητές τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, μόλις δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

 

Διαβάστε επίσης