Νέα κόντρα Άδωνι-ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΆδωνιΓεωργιάδη, προκλήθηκε στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Γεωργίας που ρυθμίζει  θέματα αρμοδιότητας του, όσο και άλλων υπουργείων.

Η κριτική της Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων, στην ρύθμιση που επιτρέπει την συστέγαση πολυιατρείων για την οποία οι βουλευτές υποστήριξαν ότι δεν τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους.

Ο υπουργός Υγείας πάντως ανέφερε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τόνισε ότι στις προτεραιότητες του είναι ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όμως τα πνεύματα εντάθηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, δείχνοντας φωτογραφίες από δημοσιεύματα του τύπου με ράντζα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μίλησε για «άθλιο σύστημα υγείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης για να ενισχυθούν έτσι οι ιδιωτικές κλινικές.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία. Εσείς τα συκοφαντείτε. Ντροπή σας. Πάντα σε εφημερίες υπάρχει μια τέτοια εικόνα σε όλο τον κόσμο. Συκοφαντείτε, διαβάλλετε και πληγώνετε την εικόνα του ΕΣΥ για να πάρετε ψήφους», απάντησε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους.

Διαβάστε επίσης