Σταθάκης: «Πλήρη αποτυχία του Μνημονίου»

Επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΕΠΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  επεσήμανε πως  το δημοσιονομικό σοκ που προκλήθηκε δεν εξισορροπήθηκε από την αναπτυξιακή του ατζέντα.

Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΕΠΕ με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μνημόνιο επέφερε δημοσιονομική προσαρμογή στο 20% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια, προσθέτοντας ότι ανάλογη δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει πραγματοποιηθεί σε καμία χώρα διεθνώς, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία του Μνημονίου σε όλα τα ζητήματα.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, ο κ. Σταθάκης είπε ότι ελάχιστα είναι τα πραγματικά προς αξιοποίηση ακίνητα και μέσω της πολιτικής αυτής δεν συγκροτείται στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης αναφορικά με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, ο κ.Σταθάκης, είπε ότι στις πολύ γενικές κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να βρεθούν κοινά σημεία σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, αλλά επισήμανε πάντως όταν οι πολιτικές εξειδικεύονται υπάρχουν σημαντικές και ουσιαστικές διαφορές.

Ο κ. Σταθάκης ανέπτυξε τέσσερις βασικούς άξονες-προτάσεις για έξοδο από την κρίση δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων σε πολιτικές που θα οδηγήσουν στη σταθεροποίηση στην αγορά εργασίας που, όπως είπε, έχει πληγεί καίρια από τις πολιτικές του Μνημονίου, καθώς και στην δίκαιη αναδιανομή των βαρών.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης