Νέα Τούμπα: Σχέδιο σε… μπακαλόχαρτο από τον Ιβάν!

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Ευαγγέλιο πρέπει να την έχουν την «Α» και την iapopsi.gr οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι όχι μόνο βέβαια. Για τη νέα Τούμπα θα σου γράψω. Πώς, δηλαδή, δικαιώνεται η εφημερίδα και η ιστοσελίδα μας στο 100%, όταν τα παιδιά του Ιβάν Σαββίδη στο Σαββιδοτεχνείο γράφανε τις παπαριές τους, ταΐζοντας τρίγωνα Πανοράματος τίγκα στον σανό τον λαό του ΠΑΟΚ. Αρχίζουμε.

Τι έγραψαν η «Α» και η iapopsi.gr για τη νέα Τούμπα; Ότι κατέβηκαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Ιβάν και πήγαν στα υπουργεία να βρούνε μία άκρια. Μάλιστα. Και τι τους είπανε στα υπουργεία; Ότι αυτό που φέρατε εδώ είναι προχειροδουλειές. Ούτε ερασιτέχνες δεν κάνουνε τέτοιες μελέτες. Κύριοι, δεν μπορούμε αυτό το πράγμα να το πάμε στη Σακελλαροπούλου. Να το ξαναφτιάξετε και να το φέρετε πίσω.

Έτσι ακριβώς τους είπανε. Κι αυτό δεν είναι δικές μας πληροφορίες. Οι ίδιοι οι Σαββιδοτέχνες το γράφουνε. Κάνω ένα copy: Δες τι γράψανε: «Στην σύσκεψη συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, και κυρίως συζητήθηκαν οι προτάσεις των νομικών συμβούλων σχετικά με τις μετατροπές που επιβάλλεται να γίνουν στο υπό ψήφιση Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου αυτό να ανοίγει χωρίς αμφιβολία και αμφισημίες, το δρόμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου, βιώσιμου γηπέδου στη θέση του υπάρχοντος. Με την μορφή που εξετάστηκε πρόσφατα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους υπουργούς και φορείς, αυτό δεν συμβαίνει και αποφασίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας έκδοσης έως ότου ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι απαραίτητες αλλαγές, που θα ξεκαθαρίζουν αφενός την ευθύνη του κάθε φορέα στην χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου.

»Για το λόγο αυτό και για να αλλάξουν σημεία που είναι σε αντίθεση με τις έως τώρα συμφωνίες με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποφασίστηκε να ζητηθούν επιστολές από τους δυο φορείς που θα συνομολογούν τις απαιτούμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα.

»Παράλληλα και συνεπικουρικά, αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για το master plan του γηπέδου, σε εταιρίες με εμπειρία σε ανάλογα έργα ανακατασκευής γηπέδων σε αστικό ιστό».

Κατάλαβες, τώρα, τι έγινε; Ρε, πήγανε στα υπουργεία χωρίς να έχουνε master plan οι άνθρωποι του Σαββίδη και θέλανε εδώ και τώρα άντρα τονε θέλω, να τους φτιάξει γήπεδο ο Μητσοτάκης, επειδή ο Ιβάν Σαββίδης είναι τσαμπουκάς. Και πρόσεξέ το, μάστορα, πως είναι γραμμένο το κείμενο. Προσοχή, να μην εκτεθούμε, ένα πράγμα. Με μαεστρία. Μη φανεί, δηλαδή, ότι πήγαμε στην Αθήνα και μας τα γύρισαν πίσω, επειδή κάναμε μια ιστορία της πλάκας για τη νέα Τούμπα.

Ρε, αυτοί ούτε να συντάξουνε μία έκθεση δεν ξέρουνε. Για τη χρηματοδότηση. Δεν είχαν στοιχεία ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο, πώς θα μπει ο δήμος Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πώς η Περιφέρεια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πώς το κράτος. Ούτε αυτό, ρε φίλε. Της πλάκας ιστορία. Κι είδες τι άλλο γράφουνε; «Χωρίς αμφισημίες» να είναι το καινούργιο πλάνο. Ξέρεις τι είναι αμφισημία, μάστορα; Για να δεις το μέγεθος της ασχετίλας όλων αυτών των ανθρώπων του Ιβάν. Να, τι είναι αμφισημία: «Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα το μπουζούκι είναι αστυνομικός».

Αυτό θα πει αμφισημία. Πάνε να φτιάξουνε γήπεδο που θα κοστίσει κοντά στα 150 μιλιόνια, μπορεί και παραπάνω και το ρίξανε στην αμφισημία. Στο «εννοείται» και στο «άρα». Να παρουσίαζαν, δηλαδή, από τα υπουργεία στην Πρόεδρο Σακελλαροπούλου αυτήν τη μελέτη και να τους έλεγε η Κατερίνα, «αύριο να έρθετε με τον κηδεμόνα σας και θα κάνετε φροντιστήριο δυο ώρες την ημέρα, πώς συντάσσουμε μία έκθεση». Αυτό θα έλεγε στους υπουργούς.

Τραβάγανε τα μαλλιά τους στα υπουργεία, μ’ αυτά που διαβάζανε οι άνθρωποι από τον Ιβάν. Μπακαλοτέφτερο, για τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο, ήτανε ο Ιβάν Σαββίδης.

Πάμε παρακάτω. Με το προηγούμενο θα σ’ το συνδέσω. Βγαίνει η νέα σύνθεση της ΕΕΑ, μέσα ο Τζουλάκης με τον Αρκούδη. Μάλιστα. Και βγάζει μία ανακοίνωση ο Ιβάν, σκέτη κοροϊδία. Όπως το ακούς. Δούλεμα σε ψιλό γαζί στο λαό του ΠΑΟΚ για τον Αυγενάκη. Άκου, τι λέει: «Όσοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας διά της ανοχής ή ακόμη και της στήριξής τους, του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει την προσωπική του ατζέντα με ανθρώπους που πρόσβαλαν βάναυσα τους πολίτες της περιοχής τους –και όχι μόνο–, θα κριθούν από τους ψηφοφόρους τους».

Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ: Ποιος έκανε τον Αυγενάκη υφυπουργό Αθλητισμού και τον διατήρησε στον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό; Μόνος του έμεινε εκεί ο Κρητικός; Όχι βέβαια. Ο Μητσοτάκης τον έβαλε. Γιατί η τουμπέκα για τον Μητσοτάκη από τον Ιβάν Σαββίδη; Τον πρωθυπουργό γιατί τον αφήσανε έξω από το κάδρο και τα ρίχνουνε όλα στον Αυγενάκη; Γιατί σε ολόκληρη ανακοίνωση δεν υπάρχει η λέξη Μητσοτάκης;

Έτσι είναι, μάστορα. Να μάθεις να διαβάζεις πίσω από αυτά που γράφει ο Ιβάν Σαββίδης. Τα μπροστά είναι εύκολα. Γιατί δεν τα χώσανε στον Μητσοτάκη; Να σ’ το πω. Δεν γίνεται από τη μία να είσαι με την τραγιάσκα ανάποδα στο χέρι, δώσε κανένα φράγκο, κύριε πρωθυπουργέ, κι από την άλλη να τον βρίζεις. Γι’ αυτό κι ο Ιβάν βάζει την ουρά στα σκέλια κι αποφεύγει ακόμα να γράψει και το όνομα του πρωθυπουργού, έτσι και για ξεκάρφωμα. Κατά τα άλλα, δηλαδή, η ανακοίνωση είναι κόλαφος. Και με ποιους τα βάζει; Με τους πολιτευόμενους στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο, λέω εγώ.

Ότι θα κριθούν από τους ψηφοφόρους, λέει. Δηλαδή, ε, μάστορα, οι ψηφοφόροι του κάθε κόμματος, σου λέω εγώ, δεν κοιτάνε το συμφέρον τους και θα ψηφίσουνε για τα συμφέροντα του Ιβάν; Πλάκα κάνουμε τώρα; Σ’ το ξανάγραψα. Ο πολίτες πρώτα την τσέπη του κοιτάζει και μετά τον Ιβάν και τον ΠΑΟΚ. Άρα, ψευτομπούλινγκ είναι αυτό που πουλάει ο Σαββίδης στους πολιτευόμενους. Θράσος. Άσε, που τον Μητσοτάκη μπορεί να τον συμφέρει κιόλας, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Άπαξ και μιλάς για πολιτική, το μειονέκτημα το κάνεις πλεονέκτημα.

Ύστερα, είναι και το άλλο. Από πότε ο ΠΑΟΚ κι ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει εξ ονόματος των ψηφοφόρων; Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Και γιατί κοκορεύεται ότι θα τον ακούσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ; Πού το βρήκε γραμμένο; Να σ’ το δώσω αλλιώς. Ο Τσίπρας, που υπόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεπούλησε ολόκληρη Μακεδονία, θα έπρεπε να πάρει ποσοστά μονοψήφια στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια. Δεν το έκαναν αυτό για τον Αλεξάκη και θα το κάνουν επειδή τους το ζητάει ο Ιβάν; Πλάκα κάνουμε τώρα; Εδώ για τη Μακεδονία συγκεντρώθηκαν 28 νοματαίοι ΠΑΟΚια στο Διοικητήριο και οι ίδιοι στην παραλία και θα κατέβουνε να ψηφίσουνε στις εκλογές, επειδή τους το λέει ο Σαββίδης;

Έτσι είναι. Αυτή η παπαριά ανακοίνωση λέει ότι προσέλαβαν τους πολίτες της περιοχής. Αυτοαναγόρευση νταβατζηλίκι, δηλαδή. Πώς τον προσέβαλε, δηλαδή, τον κάτοικο της Φλώρινας και της Καστοριάς και του Κιλκίς και των Σερρών και όλης της Μακεδονίας, μία απόφαση του Αυγενάκη, που στο φινάλε πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων; Με το ζόρι νταβατζής συνειδήσεων ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά ατύχησε, μάστορα. Γραμμένο τον έχουνε κανονικά. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα