Νεκροί και τραυματίες από συγκρούσεις στη Μπανγκόκ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν, μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης το βράδυ του Σαββάτου, κοντά σε ένα γήπεδο στην ανατολική Μπανγκόκ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60.000 διαδηλωτές των «κόκκινων πουκαμίσων».

Οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να συγκεντρωθούν γύρω από 10 κυβερνητικά κτήρια το πρωί, σε μια προσπάθεια να παραλύσουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Στους «στόχοι» των διαδηλωτών περιλαμβάνονταν η έδρα της κυβέρνησης, καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών Υποθέσεων, Εμπορίου, Εκπαίδευσης, Οικονομικών και Εργασίας. Επιδίωξαν επίσης να καταλάβουν την κυβερνητική υπηρεσία δημόσιων σχέσεων, την έδρα της Εθνικής Αστυνομίας και τον ζωολογικό κήπο Ντούζιτ που βρίσκεται κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου.

Η πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε να μην κάνει οποιαδήποτε χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών. «Επιλέγουμε να καταδικαστούμε ως μια αδύναμη κυβέρνηση παρά να κάνουμε χρήση βίας», δήλωσε το Σάββατο η Γινγκλάκ. «Είναι καλύτερα από το να θέσουμε μια προθεσμία ώστε να ανακτήσουμε το έδαφος και να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στη δυστυχία», είπε.

Διαβάστε επίσης