Νέος παίκτης στην αγορά της… μπουρμπουλίθρας

ΧΗΤΟΣ και GREEN COLA συγχωνευτήκαν και ταράζουν τα νερά της ελληνικής αγοράς των μη αλκοολούχων ποτών

Σε μία αγορά που δεν έχει και πάρα πολλούς «παίκτες» αλλά έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αν κρίνουμε από την εδώ και περίπου μία πενταετία τάση που είναι διακριτή στο εξωτερικό, ένα deal συγχώνευσης έρχεται να δημιουργήσει μία ισχυροποιημένη δύναμη στον εγχώριο κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών.

Του Νίκου Τσαγκατάκη

Οι δύο που… έσονται εις επιχειρηματική σάρκα μία είναι ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και η GREEN COLA HELLAS με την πρώτη να απορροφά τις εταιρικές οντότητες Green Cola Hellas και Green Cola Operations. Το νέο ενιαίο σχήμα θα λειτουργήσει κάτω από την ομπρέλα του GREEN BEVERAGES GROUP που «γεννήθηκε» πριν από περίπου ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2022 προκειμένου να στηριχτεί το εγχείρημα της δημιουργίας ενός μεγάλου ενιαίου brand στον κλάδο των «Νon Alcoholic Better For You Beverages» προϊόντων.

Στο προϊοντικό μενού του ενιαίου brand φιγουράρουν τα σήματα ΖΑΓΟΡΙ, ΖΑΓΟΡΙ SPARKLING, ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, GREEN COLA, GREEN FLAVORS, GREEN MOCKTAILS, ΖΗΡΕΙΑ, καθώς και τα σήματα EVIAN και EVIAN SPARKLING για τα οποία υπάρχει η αποκλειστικότητα της διανομής τους στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα που διαθέτει το GREEN BEVERAGES GROUP παράγονται στα τρία σημαία του ελληνικού ορίζοντα – Κορινθία, Ορεστιάδα και Ιωάννινα όπου εδρεύουν πέντε ιδιόκτητες εργοστασιακές μονάδες–, ενώ δικαίωμα εμφιάλωσης μέρους των προϊόντων της έχει παραχωρηθεί σε τρίτους εμφιαλωτές όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και εκτός αυτών, σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή, δηλαδή σε σημαντικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το GREEN BEVERAGES GROUP.

Στα παραπάνω εργοστάσια αλλά και στα γραφεία της και στα κέντρα διανομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η καινούργια ενοποιημένη εταιρεία αριθμεί ανθρωπινό δυναμικό ππυ ξεπερνά περισσότερους από 500 εργαζόμενους.

 Δυναμικό πλάνο επέκτασης και αειφόρας ανάπτυξης

Η αειφόρα ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και η ανάδειξη του σε ένα κορυφαίο και πρότυπο εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της GREEN BEVERAGES GROUP.

Ο Όμιλος GREEN BEVERAGES διαθέτει πλέον τρεις θυγατρικές στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή (βλ. Ντουμπάι), με ένα ενοποιημένο τζίρο που αναμένεται να προσεγγίσει τα 120 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά και με ένα δυναμικό πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Στόχος του νέου πενταετούς πλάνου του GREEN BEVERAGES GROUP είναι ο διπλασιασμός του τζίρου του Ομίλου καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της κερδοφορίας του, που θα προέλθουν κυρίως μέσα από στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και μέσω περαιτέρω ενδυνάμωσης των επιδόσεων της εταιρίας στην Ελλάδα. Τα προϊόντα της εταιρίας βρίσκονται ήδη στα ράφια των μεγαλύτερων retailers παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Carrefour, Ahold-Delhaize, Walmart, Whole Foods, Kroger, Albertsons, αλλά διακινούνται και μέσω σημαντικών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon, Ocado, το marketplace της Walmart κ.ά.

 Στον Δ. Μπούρκα τα ηνία

Το εγχείρημα του GREEN BEVERAGES GROUP καλείται να «τρέξει» ένας μάνατζερ που έχει τρέξει κι αυτός με τη σειρά του αρκετά χιλιόμετρα και έχει πολλές προσλαμβάνουσες από των κλάδο των ταχέως αναπτυσσόμενων καταναλωτικών αγαθών (Fast-moving consumer goods ή συντομογραφικά FMCG) και ειδικότερα των beverages. Ο λόγος για τον Δαμιανό Μπούρκα που τα τελευταία 12 χρόνια εργάστηκε με επιτυχία στην Monster Energy αρχικά, ως Country Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο και στη συνεχεία σε ποικίλες θέσεις διευρυμένης εμπορικής ευθύνης και πολυπλοκότητας (περιφερειακός εμπορικός διευθυντής Ν.Α. Ευρώπης τη διετία 2012-2014, Vice President Commercial East Business Unit 2014-2018 και κατόπιν, από το 2018 έως το 2021 διετέλεσε περιφερειακός αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατέλεσε Senior Vice President – Central Eastern Europe, Russia, Middle East, North & East Africa με έδρα την Ελλάδα, ενώ παράλληλα υπήρξε και ενεργό μέλος της ηγετικής ομάδας της Monster Energy για την περιφέρεια της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Στην εμπειρία και την εξειδίκευσή του στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών καθώς και στις ηγετικές του ικανότητες ποντάρουν, εξάλλου, οι βασικοί μέτοχοι της ΧΗΤΟΣ και της GREEN COLA προκειμένου να χαραχθεί η πορεία στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου και να αναδειχτεί η εξωστρέφειά του. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από τις κεφαλές του group, ο διατελών από τις 20 Μαρτίου διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Δαμιανός Μπούρκας, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση και διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου μέσα από την περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου διευρυμένου στελεχιακού δυναμικού της GREEN BEVERAGES GROUP, αλλά και του εμπλουτισμού του μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων όποτε και όπου κριθούν αυτές απαραίτητες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα