Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

«Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, θα το ψάξουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια από όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τα πεπραγμένα την φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλα΄δα για να τεθούν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Κι αυτό έγινε σήμερα μετα από τη σχετική απόφαση του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκη.

Σε ό,τι αφορά, καταρχάς, τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Ωστόσο, με την άποψη αυτή δεν συντάχθηκαν οι άλλοι δυο επίκουροι εισαγγελείς, ούτε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε όμως και ο εποπτεύων την έρευνα εισαγγελέας κ. Παν. Καψιμάλης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης «εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων. Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Κελέση δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Στην περίπτωση του Δημήτρη  ΄Αβραμόπουλου οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς ¨”ομονόησαν” ότι ο φάκελος πρέπει να αρχειοθετηθεί, με τους κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλης να υποστηρίζουν εν συνεχεία την ίδια άποψη.

Θυμίζτεια ότι η έρευνα για τα δύο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα παρέμενε “ανοιχτή” για ανεξήγητα μεγάλο διάστημα αλλ΄ά κατόπιν της δικαστικής εξέλιξης οι 9 από τους συνολικά 10 πολιτκούς που κατηγορ΄ήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis η Θέμιδα απεφάνθη ότι είναι αθώοι.

Σε εκκρεμότητα παραμένει μόνο η περίπτωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που όμως είναι ο ίδιος που έχει ζητήσει να εκκαθαριστεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεσή του, την ΄δια ώρα που η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Άδ. Γεωργιάδης: «Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι» 

«Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, θα το ψάξουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη δήλωσή του  μετά την αρχειοθέτηση του  φακέλου του. 

«Πριν από λίγο μου παραδόθηκε από τον δικηγόρο μου, τον οποίο θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω διότι σε αυτή την ιστορία στάθηκε στο πλάι μου βράχος και αντιμετώπισε όλη τη συκοφαντία νομικά κατά τον καλύτερο τρόπο, η πράξη αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα» αναφέρει στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και συνεχίζει:

«Είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ουδέποτε αυτά τα τέσσερα χρόνια απ’ όταν ξεκίνησε αυτή η δυσώδης ιστορία, μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, αμφέβαλα για την εμπιστοσύνη μου στους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη.

»Η σημερινή μέρα είναι ημέρα χαράς, όμως από την άλλην δεν μπορώ να μην σκεφτώ πόσο κοντά βρέθηκε η πατρίδα μας σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας, που κάποια στελέχη της προηγούμενης κυβερνήσεως έστησαν με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

»Έφτασαν στο σημείο οι πολιτικοί μου αντίπαλοι να κατηγορούν εμένα για τη Novartis, που επί θητείας μου η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών και που η ίδια η Novartis, η μοναδική χρονιά που παρουσίασε ζημιές στην Ελλάδα ήταν επί της δικής μου υπουργικής θητείας.

»Με διάφορα στημένα άρθρα από εκδοτικά συγκροτήματα που ήδη διερευνώνται και αυτά για τον ρόλο τους, προσπάθησαν να παρασύρουν όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τους συναδέλφους μου».

Καταλήγοντας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας που ουδέποτε αμφισβήτησε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και έμεινε πάντα στο πλάι του από την πρώτη στιγμή, αλλά και τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του που απέδειξαν με την ψήφο τους ότι δεν πίστεψαν στιγμή τα ψέματα.

 

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”el” dir=”ltr”>Δήλωσή μου, για την σημερινή μου Αρχειοθέτηση από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τις κατηγορίες εναντίον μου για την υπόθεση Novartis! <a href=”https://t.co/e3yX8c1ukT”>pic.twitter.com/e3yX8c1ukT</a></p>&mdash; Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) <a href=”https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1485576429303701508?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 24, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα