Ντάλιτς: «Ο Μέσι κορυφαίος, αλλά ο Μόντριτς τη Χρυσή Μπάλα»

Ποια…κούραση; Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν βλέπει τίποτα μπροστά του παρά μόνο την κούπα, θεωρώντας ότι το κίνητρο των Κροατών για κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου τα ξεπερνά όλα, ενώ θεωρεί πως η Χρυσή μπάλα πρέπει να δοθεί στον Μόντριτς.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό με τη Γαλλία είπε χαρακτηριστικά:

Για την κούραση: «Είμαστε η μοναδική ομάδα με ένα…παιχνίδι περισσότερο. Οι Γάλλοι είχαν μια μέρα παραπάνω να ξεκουραστούν, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μια φορά παίζεις σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε…»

Για το… ποδοσφαιρικό θαύμα: «Με αυτό το φινάλε περάσαμε σίγουρα στην ιστορία ως μια από τις μικρότερες χώρες που θα παίξουν σε τελικό. Όταν εξετάζουμε τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, τότε ναι, είμαστε ένα παγκόσμιο θαύμα, φαινόμενο. Δεν έχουμε το σωστό γήπεδο για αγώνες με μεγάλες ομάδες. Αλλά έχουμε παίκτες που μας έφεραν αυτή τη χαρά. Αυτή είναι μια μοναδική επιτυχία. Είμαι υπερήφανος που υπό τις οδηγίες μου αυτή η ομάδα έφτασε αυτό το σημείο».

Για τον Κάλινιτς: «Δεν θα μπω σε σχόλια εξωγηπεδικά. Είχαμε έναν παίκτη λιγότερο, λυπάμαι που συνέβη αυτό, αλλά δεν θα επιστρέψω σε αυτό πια. Θέλω απλώς να δούμε τι είναι θετικό. Κάθε παίκτης είναι πολύ σημαντικός για εμάς, δεν θέλω να ξεχωρίσω άτομα, αλλά πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα».

Για το πως μπορεί να κερδίσει τη Γαλλία: «Υπάρχουν δύο κορυφαίες ομάδες στον τελικό, αλλά αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας μας και ο πιο σκληρός αντίπαλος. Η Γαλλία είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και αρκετά εκρηκτική. Με μεγάλη πίεση θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το πλάνο της. Έχουμε τεράστια πίστη. Οι παίκτες το πιστεύουν περισσότερο από μένα»

Για την εμπειρία των παικτών του σε μεγάλα ματς: «Έχω παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε έχουν εμπειρία και ξέρουν πως να αντιδρούν σε μεγάλα ματς»

Για τον κορυφαίο παίκτη: «Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο για μένα. Όλες οι ομάδες όμως που είχαν μεγάλες προσωπικότητες πήγαν σπίτι τους… Μόνο οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να είσαι ομάδα για να τα καταφέρεις.

Για τον Μόντριτς: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει παίκτης που θα σταματήσει μόνος του τον Μόντριτς. Ο Λούκα αξίζει τη Χρυσή Μπάλα μετά τα ματς του στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαβάστε επίσης