Ο Άιρτον Σένα είχε συμφωνήσει με τη Ferrari

Ο πρώην διευθυντής της Ferrari και νυν αφεντικό της FIA, Ζαν Τοντ, μίλησε ξανά για τον μεγάλο Άιρτον Σένα και αποκάλυψε πως ο Βραζιλιάνος θρύλος θα γινόταν κάτοικος Μαρανέλο το 1994.

Η Scuderia είχε έρθει σε συμφωνία με τον Άιρτον Σένα για το 1995! Ο Βραζιλιάνος θρύλος αν δεν υπήρχε η καταραμένη πρώτη Μαΐου του 1994, θα είχε πραγματοποιήσει το όνειρο όλων των τιφόζι και θα ντυνόταν στα κόκκινα της Ferrari, αφού είχε συμφωνήσει σε όλα με την ιταλική ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζαν Τοντ:

«Λίγες εβδομάδες αφότου πήγα στη Ferrari συνάντησα τον Άιρτον Σένα κατά το τριήμερο του GP της Μόντσα στο ξενοδοχείο που διαμέναμε, στη λίμνη Κόμο. Του έκανα την πρόταση να έρθει στη Ferrari το 1995, αλλά εκείνος πίεζε για το 1994. Είχαμε ήδη συμβόλαιο με δύο οδηγούς, τον Ζαν Αλεζί και τον Γκέρχαρντ Μπέργκερ, κι έτσι δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την απαίτησή του. Όταν ο Άιρτον ρώτησε να μάθει γιατί, του εξήγησα την κατάσταση.

Δεν το έβαλε κάτω, όμως. Μου είπε ότι τα συμβόλαια στη Formula 1 δεν μετράνε, αλλά του είπα ότι για μένα ένα συμβόλαιο πρέπει να τηρείται. Οπότε, του προσφέραμε μια συμφωνία για το 1995, αλλά δυστυχώς όλοι ξέρουμε τι συνέβη. Ήθελα έναν κορυφαίο οδηγό, διότι όταν πήγα στη Ferrari οι επικεφαλής του σασί έλεγαν ότι δεν κερδίζαμε λόγω κινητήρα, για άλλους το πρόβλημα ήταν το σασί, και για άλλους την ευθύνη έφεραν οι οδηγοί.

Οπότε είπα στον εαυτό μου πως μια παράμετρο μπορούμε να τη λύσουμε, αν πάρουμε τον καλύτερο οδηγό του κόσμου ή τουλάχιστον έναν που ήταν ήδη πρωταθλητής. Έτσι θα εξαφανίζαμε μία από τις δικαιολογίες. Αν είχαμε τον Σένα, κανείς δεν θα έδειχνε με το δάχτυλο τον οδηγό – και για το λόγο αυτό μετέπειτα πήραμε τον Μίκαελ Σουμάχερ».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα