Ο Αλέφαντος με τον Δούρο και ο Τσίπρας με τους υπουργούς

Κάθε δημοσκόπηση και μία μαχαιριά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν προλάβει να στήσει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα έρχονται οι νέες μετρήσεις που το κατακρημνίζουν

Κάθε δημοσκόπηση και μία μαχαιριά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν προλάβει να στήσει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα έρχονται οι νέες μετρήσεις που το κατακρημνίζουν.

Οπότε, στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου έχουν βάλει ως στόχο να καταφέρουν να παραιτήσουν έναν υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και γι’ αυτό επιτίθενται με λυσσώδη τρόπο σε κάποιους που τους θεωρούν ως αδύναμους κρίκους. Μέχρι στιγμής, όχι μόνο δεν τα έχουν καταφέρει, αλλά προφανώς το σχέδιο το έχουν καταλάβει στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κάνει πλάκα.

Όλοι οι φωστήρες δίπλα στον κ. Τσίπρα προέβλεπαν ότι η Λίνα Μενδώνη μετράει ώρες, όταν έσκασε η υπόθεση Λιγνάδη. Ειδικά όταν απομακρύνθηκε από διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και εν συνεχεία συνελήφθη. Οπότε, βλέποντας τη Μενδώνη πρώτο τραπέζι πίστα κατά τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης (στις 24 Μαρτίου) μελαγχόλησε. Άσε που η Μενδώνη τον τρόλαρε με να τον προσκαλέσει για να του δείξει μαζί με τον καθηγητή Κορρέ τα έργα της Ακρόπολης, που η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η αοιδός Ραλία Χρηστίδου (μέγιστη μύστης της τέχνης), κατέκρινε το έργο του ακαδημαϊκού. Με τον Χρυσοχοΐδη έχουν λυσσάξει. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ ασχολούνται με αυτόν, αλλά φευ. Πιο εύκολα μπορεί να μεταγραφεί σε νέο κόμμα ο Ραγκούσης, παρά να φύγει ο Χρυσοχοΐδης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ίδιο ισχύει και για τον Κικίλια, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει να αντικατασταθεί με την καθηγήτρια Αθηνά Λινού (ο Θεός να μας φυλάει).

Τώρα, όπως μαθαίνω, έχουν στοχοποιηθεί η Νίκη Κεραμέως, ο Μάκης Βορίδης και ο Κωστής Χατζηδάκης. Πάντως, όπως με ενημέρωσαν, ακόμη συζητούν στο Μαξίμου και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους με την ατάκα του κ. Τσίπρα στη Βουλή απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Μην τους διώξετε, κ. Μητσοτάκη, από την κυβέρνηση, εμείς παρακαλούμε να τους κρατήσετε γιατί μας κάνουν καλό». Μία ατάκα που παραφρασμένη θυμίζει τον αείμνηστο Αλέφαντο και τα όσα είχε πει στη συνέντευξή του στην Έλλη Στάη: «Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο κ. Δούρος». Στην περίπτωση του Τσίπρα θα μπορούσε να ήταν: «Γιατί δεν διώχνει τους υπουργούς που δεν θέλω ο Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα