Ο Γ. Βασιλακόπουλος για Γκάλη και Μελίνι

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε μάχη να ελληνοποιηθεί ο Ντέιβιντ Νέλσον (Στεργάκος), αλλά για τον Νίκο Γκάλη είχε ενδοιασμούς, με αποτέλεσμα ο ΓΓΑ Παπαναστασίου, σε συνεννόηση με τον Θεσσαλονικέα παράγοντα και μέλος της ΕΟΚ Άγη Κυνηγόπουλο, να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να μπορέσει ο Γκάλης να πάρει διαβατήριο και να αναγνωριστεί καθολικά ως Έλληνας.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε διαφωνήσει ακόμη και με την προταθείσα από τον τότε υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Κοντονή ονομασία του κλειστού του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης». Γεγονός ότι ο Νίκος Γκάλης δεν είχε κάποια μεγάλη ή ιδιαίτερη σχέση με την Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Αν υπήρχε ένα γήπεδο στο λεκανοπέδιο, με το οποίο συνδέθηκε, ήταν το ΣΕΦ το 1987. Ο Γκάλης συνδέθηκε με τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Συνεπώς το Παλαί ντε Σπορ (ή Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) πρέπει να είναι το γήπεδο που δικαιωματικά πρέπει να φέρει το όνομά του. Παράλληλα, υπήρχε και η ένσταση πως δεν μπορεί να υπάρξει ονοματοδοσία σε αθλητή που βρίσκεται στη ζωή (ιδίως όταν δεν βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία), επειδή δεν γνωρίζουμε τι ενδεχομένως θα έχει κάνει στη ζωή του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Αντίστοιχα ο Μελίνι του Ολυμπιακού, του οποίου τα χαρτιά επίσης δεν ήταν απολύτως εντάξει, δεν έπαιξε ποτέ στην Εθνική Ελλάδας, μολονότι αγωνίστηκε κανονικά ως Έλληνας στο πρωτάθλημα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τον Καλιγκάρη του Σπόρτινγκ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα