Ο Κοτζιάς δίνει «οδηγίες» στον Δένδια για την Τουρκία

Ο Νίκος Κοτζιάς δίνει «οδηγίες» στον συνονόματό του, Νίκο Δένδια για την Τουρκία.

Ο επικεφαλής του «Πράττω» επέλεξε να δώσει δημοσίως οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικώ, αναφορικά με το πώς πρέπει να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα η Ελλάδα αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

«Επαναλαμβάνω, πρώτα κλείνονται οι κόλποι/το “μη ξηρό έδαφος” κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Ύστερα χαράσσονται οι ευθείες γραμμές βάσης. Έπειτα επεκτείνεται η Αιγιαλίτιδα ζώνη. Όποιο κράτος θελήσει να ακολουθήσει την αντίστροφη σειρά χάνει μέρος κυριαρχίας επί των υδάτων.

Αυτά όλα έπρεπε να είχαν γίνει, όπως είχα προσπαθήσει, από χρόνια σε Ιόνιο, Ανατολική Μεσόγειο, Κρήτη και αλλού. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αυτά και να αναρτήσει τα δύο πρώτα (Κόλποι και ευθείες γραμμές) στον ΟΗΕ», έγραψε στο facebook ο Νίκος Κοτζιάς, για να προσθέσει: «Το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θαλάσσης, δεν περιορίζεται σε διαδικαστικά ζητήματα όπως νομίζουν πολλοί που δεν το μελέτησαν.

Η κύρια πρόβλεψή του είναι τα δικαιώματα των κρατών και η υλοποίησή τους. Κανένα κράτος δεν παραιτείται από μόνο του από τα νόμιμα δικαιώματά του. Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα