Ο κροκόδειλος έφερε τουρισμό και τώρα θέλουν να τον υιοθετήσουν!

Αυξήθηκε κατακόρυφα ο τουρισμός στο Αμάρι και ο δήμαρχος της περιοχής δηλώνει πώς αν οι ειδικοί το συνιστούν θα επιθυμούσε να γίνει το φράγμα μόνιμη κατοικία του «Σήφη».

Το μέρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες τόπος έλξης τουριστών που σπεύδουν στην περιοχή για να δουν από κοντά τον κροκόδειλο να κολυμπάει στα νερά του φράγματος των Ποταμών. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να βάλει σε σκέψεις τους τοπικούς άρχοντες και τους κατοίκους της περιοχής και να θέλουν μόνιμο κάτοικο τον κροκόδειλο, υιοθετώντας τον.

Σύμφωνα με το irakliolive.gr, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Σημαντήρας συζητά το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να παραμείνει εκεί ο κροκόδειλος.

«Ο κροκόδειλος βρέθηκε κατά λάθος στα νερά του φράγματος των Ποταμών αλλά τελικά αναπτύχθηκε κανονικά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν. Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου. Υπάρχουν κάποια σημεία, μέσα στην τεράστια έκταση του φράγματος, που θα βόλευαν για κάτι τέτοιο. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο, θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο», επεσήμανε ο δήμαρχος Αμαρίου.

Από την άλλη, φαίνεται τις τελευταίες ημέρες να έχει αναστατωθεί η ζωή του ερπετού εξαιτίας των τουριστών που συγκεντρώνονται εκεί με αποτέλεσμα ο «Σήφης» να μην εμφανίζεται στα σημεία που έβγαινε και λιαζόταν έως τώρα.

 

Διαβάστε επίσης