Ο Λοβέρδος έσυρε όλους τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ σε αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή

Ημέρα με την ημέρα και όσο πλησιάζουμε προς την 5η Δεκεμβρίου όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι αναγκάζονται να ακολουθήσουν την γραμμή που χάραξε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός χωρίς να μασά τα λόγια του ήταν απόλυτα σαφής: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ οπ υπαρξιακός μας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρώτος που ακολούθησε την γραμμή Λοβέρδου ήταν ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έκανε λόγο ότι δεν μπορεί να ανοίξει συζήτηση συνεργασίας με τους υβριστές και ότι είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε ο Παπανδρέου, ο οποίος απογείωσε τα όσα είπε ο Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας ως βαθιά συντηρητικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Χρηστίδης υπενθύμισε ότι ακολουθεί τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη πορεία, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε στο σενάριο πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατήγησε βασικές αξίες του χώρου, με τις επιθέσεις στη μεσαία τάξη, τα καπελώματα σε θεσμούς που πρέπει να απελευθερώσουμε (ΟΤΑ, επιμελητήρια, ανεξάρτητες αρχές) και ακόμη και στα εσωτερικά του λειτουργεί μονολιθικά. Σε ποιο πλαίσιο να συζητήσουμε

Οπότε ο μόνος που έμεινε ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προ ολίγων 24ωρων ξεκαθάρισε κι αυτός την αρνητική του θέση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε πολιτικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιεί τον όρο της προοδευτικής συμμαχίας τώρα, πρόσφατα, στα δύσκολα, γιατί για πέντε χρόνια ήταν σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Καμμένο. Δεν πρόκειται να του δώσουμε κανένα σωσίβιο. Η ιδεολογία μας είναι η σοσιαλδημοκρατία και είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπήρχε ισχυρή κυβερνητική παρουσία, υπήρξε μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, περισσότερες καλές θέσεις δουλειάς και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Η επιτυχία για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι μεγάλη, καθώς ανάγκασε όλους τους υποψηφίους να αποκηρύξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια κάτι που αρέσει σε όλους τους εν ενεργεία ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Επίσης στο ΚΙΝΑΛ αναμένουν πως θα έχουν οφέλη και από την σκληρή στάση που κράτησε το επίσημο κόμμα, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι κατά της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας για τα αλισβερίσια που είχε με τον Ερντογάν, την ώρα που από την Κουμουνδούρου επικρατεί εκκωφαντική σιωπή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα